Els regants dels Canals d'Urgell veuen "injusta" la dotació d'aigua de la CHE

El president de la CHE ha fet referència a la modernització dels Canals d’Urgell com a una solució potencialment efectiva per garantir la seguretat dels regs de cara al futur. «Necessitem més garanties perquè no torni a passar el mateix que l’any passat», ha manifestat Arrazola
Amadeu Ros, Marivel Pedrol i Carlos Arrazola ©Canals
photo_camera Amadeu Ros, Maribel Pedrol i Carlos Arrazola ©Canals

La junta de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell (CGRCU) ha mostrat el seu malestar al nou president de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), Carlos Arrazola, en el decurs de la visita que va fer aquest dijous a la seu de la CGRCU.

La CHE va anunciar el passat dimarts que el repartiment entre el Canal d’Urgell i el Segarra-Garrigues de l'aigua de Rialb es faria en la proporció 12:1.

Una dotació a la qual es va oposar rotundament el Ple de la Junta de Govern de la CGRCU

Els directius de la CGRCU i el nou president de la CHE Carlos Arrazola ©Canals
Els directius de la CGRCU i el nou president de la CHE Carlos Arrazola ©Canals

El president de la CHE ha fet referència a la modernització dels Canals d’Urgell com a una solució potencialment efectiva per garantir la seguretat dels regs de cara al futur. «Necessitem més garanties perquè no torni a passar el mateix que l’any passat», ha manifestat Arrazola que ha assegurat que la CHE continuarà valorant les propostes per dissenyar el futur d’aquesta comunitat.

Imatge d'arxiu d'una caseta de reg del Canal d'Urgell ©JosepAPérez
Imatge d'arxiu d'una caseta de reg del Canal d'Urgell ©JosepAPérez

Arrazola ha visitat la casilla del Palau d’Anglesola, que serà restaurada pròximament en el marc del projecte de la CHE «Estrategia per a la millora de la biodiversitat a l’àrea regada pels Canals d’Urgell», que també contempla accions en rius, el control qualitatiu de l’aigua, l’arbrat de les banquetes o la divulgació ambiental. Abans, però, la directora de la Fundació Canals d’Urgell, Maribel Pedrol, s’havia encarregat de donar la benvinguda al president de la CHE amb una visita guiada a l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell (ECCU).