Fira Sant Miquel clausura una edició de la qual n'ha sorgit la necessitat d'afrontar nous reptes de futur

Les coses s'han de fer d'una altra manera, i per aquest motiu el comitè organitzador de la Fira de Sant Miquel es reunirà els pròxims dies per encarar els reptes de futur, deia Fèlix Larrosa
Un expositor mostra un carretó elevador a un client ©JosepAPérez
photo_camera Un expositor mostra un carretó elevador a un client ©JosepAPérez

Cal revisar el sistema productiu agrari actual i "posar-lo al dia", en un futur s'haurà de collir i conservar els productes de manera "diferent", i aquest procés requereix una "revolució tecnològica" amb aquestes paraules cloïa el secretari d'Agricultura del Departament d'Acció Climàtica, Carmel Mòdol, la Fira de Sant Miquel i el saló Eurofruit d'enguany.

Mòdol afegia que Lleida és el territori que "especialment" està cridat al lideratge d'aquest canvi, i que la Fira de Sant Miquel és un aparador per mostrar-lo. Tanmateix, ha recordat que el territori té al seu abast inversions de les institucions per posar en marxa el nou procés

Carmel Mòdol clausura la Fira de Sant Miquel ©Jordi Gómez
Carmel Mòdol clausura la Fira de Sant Miquel ©Jordi Gómez

Un certamen que tancava amb unes xifres que rondaven els 100.000 visitants, però que també ha servit per sospesar quins han de ser els reptes de futur del certamen, ja que enguany s'ha deixat notar la falta d'expositors rellevants, que qüestionen l'eficàcia actual d'un certamen multisectorial. Ho afirmaven els directius de Cusiné, Vicens Maquinària Agrícola, A. Miquel o Agrotec.

Per contra, el president de Fira de Lleida, Fèlix Larrosa assegurava que l'edició d'enguany del certamen agrícola ha superat les expectatives i que el nivell de satisfacció dels expositors és "notable" atesa la situació actual del sector agrari.

Visitants de la fira de Sant Miquel 2023 ©JosepAPérez
Visitants de la fira de Sant Miquel 2023 ©JosepAPérez

Així i tot, el Paer en cap destacava que "les coses s'han de fer d'una altra manera", i per aquest motiu el comitè organitzador de la Fira de Sant Miquel es reunirà els pròxims dies per encarar els "reptes de futur". Considera que cal aprofitar els centres de recerca, la xarxa de petites i mitjanes empreses vinculades a l'agroalimentació, així com les grans empreses del sector.

Cal una nova manera d’entendre l’intercanvi de coneixement i l’intercanvi mercantil per tal de posicionar-nos al món

La vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Sandra Castro destacava destacat l’important paper de la Fira de Sant Miquel com a “punt de retrobament del sector primari” i la gran participació en les jornades tècniques, i ha asseverat que "no tenim cap dubte que la bio economia, la innovació i la tecnologia vertebren el nostre sector primari i segurament seran també els paràmetres que garantiran el futur del certamen lleidatà".

Congrés BIT celebrat a la La Llotja de Lleida ©JosepAPérez
Congrés BIT celebrat a la La Llotja de Lleida ©JosepAPérez

La valoració més rellevant i unànime se l'emportava el Congrés BIT 2023, trobada en la qual hi han participat 380 professionals que han participat en ponències sobre la proteïna alternativa i les noves vies de valorització forestal, celebrades a La Llotja de Lleida.