José Person i Jesús Gimena fusionen l'alquímia de la cocteleria i gastronomia

Segons els instigadors de la proposta, les connexions entre combinats i plats des del punt de vista cromàtic, país d'origen, característiques organolèptiques o conceptes comuns; van ser els eixos de les diferents aliances o simfonies gustatives
Jesús Gimena, i José Person ©Comopomona
photo_camera Jesús Gimena, i José Person ©Comopomona

El xef Jesús Gimena va voler creuar l'essència que desprèn la cocteleria Black Berry de José Person, amb un toc de la seva creativitat gastronòmica, el passat dijous, en una trobada que tenia com a objectiu commemorar el segon aniversari del restaurant lleidatà l'Espurna.

Segons els instigadors de la proposta, les connexions entre combinats i plats des del punt de vista cromàtic, país d'origen, característiques organolèptiques o conceptes comuns; van ser els eixos de les diferents aliances o simfonies gustatives.

Jesús Gimena, i José Person ©Comopomona
Jesús Gimena, i José Person ©Comopomona

L'exotisme gastronòmic arrencava amb el garbuix de cogombre i cordial de melissa amb la base de ginebra Roku -El Roku cucumlet-, que acompanyava a l'ensaladilla verda de tardor, amb txangurro i confitats casolans. Gimena treia dels fogons de l'Espurna el Taco de porc mexicà amb guacamole i ceba morada; un plat al qual Person responia amb -The Famous wey-, en aquest cas un garbuix de Mezcal Unión, caparrini, humo licor. kalamansi i mandarina.

Taco de porc mexicà amb guacamole ©Comopomona
Taco de porc mexicà amb guacamole ©Comopomona

Els aromes de costa els desprenia la Corvina a la brasa amb fonoll i aire de soja, un plat que els assistents van maridar amb el -Penicilin- que Person va elaborar amb els whiskies Dyc 15 i laphroaig 10, mel i gingebre. Gimena tornava a pujar la carn al plat amb Royal de senglar amb textures de blat de moro, el convidat de companyia proposat va ser -Chicha sour de Pisco-, Chicha morada de panís, i Aguafaba de Casa Amella.

L'exhibició a quatre mans finalitzava amb dues recreacions del músic, una líquida i una altra sòlida. Brandy Fundador Triple fusta, harveys cream i llet de fruits secs; amb Mel i mató del Cadí amb fruits secs i moscatell.