Prop d'un miler de tractors enfilen camí cap a Barcelona

La previsió és arribar a la Ciutat Comtal cap al migida per reunir-se durant la tarda amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort

Els tractors il·luminant l'A-2 dirigint-se cap a Barcelona
photo_camera Els tractors il·luminant l'A-2 dirigint-se cap a Barcelona ©JordiBonilla

Els pagesos han posat rumb cap a Barcelona en el segon dia de mobilitzacions des de l'A-2, a Fondarella. Uns pocs han fet nit a l'autovia, mentre que el gruix més important de tractors han arribat pels volts de les 7 del matí per enfilar cap a la capital del país, després d'haver passat la nit a casa.

Alguns tractors s'han concentrat a l'àrea de Fondarella per sortir des d'allà
Alguns tractors s'han concentrat a l'àrea de Fondarella per sortir des d'allà

L'objectiu de la jornada d'avui és fer arribar les seves reivindicacions a la Comissió Europea, la delegació del Govern espanyol a Catalunya i la Generalitat. En aquest sentit, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, tenen previst rebre representants els pagesos aquesta tarda.

Abans d'arribar a Barcelona està previst que facin una parada sobre les 11 del matí al Bruc per reomplir els dipòsits de benzina i prosseguir la marxa. Deixaran els tractors aparcats a l'avinguda Diagonal per dirigir-se a peu fins als diferents edificis institucionals.

Pel que fa a les afectacions viàries, es preveuen congestions a l'A-2 al llarg del matí en direcció Barcelona. Per aquest motiu, Protecció Civil ha demanat minimitzar els desplaçaments per carretera a la ciutadania durant tot el dia.