Lagravera Fest 2023, vins, gastronomia, música i acampada entre vinyes

Segons els organitzadors un dels atractius de la proposta serà l'acampada, però no una acampada qualsevol; una acampada amb  glamur i comoditat, la fórmula 'glàmpling'
Activitats al celler Lagravera ©Lagravera
photo_camera Activitats al celler Lagravera ©Lagravera

Entre ceps dels termes d'Algerri i Alfarràs ha madurat per segon any consecutiu la proposta lúdica gastronòmica Lagravera Fest, una iniciativa que va néixer fa un parell d'anys dos anys amb la voluntat de divulgar els atractius dels paisatges de conreu del Segrià i la Noguera, i maridats amb els bons vins del celler Lagravera de la DO Costers del Segre, i una variada oferta gastronòmica de productors locals i cuina d'autor amb les food trucks.

Segons els organitzadors un dels atractius de la proposta serà l'acampada, però no una acampada qualsevol; una acampada amb  glamur i comoditat, la fórmula 'glàmpling' 

Un allotjament per a dues persones o grups de tres o quatre amb servei d’esmorzar inclòs, amb preus que oscil·len entre el 70 i 90 euros per persona.

Lagravera celler DO Costers del Segre
Lagravera celler DO Costers del Segre

L'organització també ha remarcat el fet que el vi, la gastronomia, i la música “són fórmules decididament atractives per al jovent”, que impulsen la promoció del vi davant d’altres begudes que tenen més acceptació.

Presentació Lagravera Fest 2023 ©Diputació
Presentació Lagravera Fest 2023 ©Diputació

La vesprada de Lagravera Fest arrencarà el 8 de juliol a les set de la tarda amb l'acompanyament musical de DJ Eli Kapowsky; Selva Nua, Carlota Flaneur i Segon Passeig llenguatges musicals variats per tal que maridin amb l'oferta de vins del celler Lagravera i les propostes gastronòmiques dels productors presents.

El preu de la proposta és de 20 euros per adults i 12 euros de 12 a 18 anys.

El tiket inclou una visita guiada a la vinya amb el tast de dos vins del celler, a les 10.00 hores; així com l’accés als tres concerts i sessió de dj., una copa commemorativa amb porta copes i una primera degustació de vi  

El festival compta amb el suport i la col·laboració de la Diputació de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, els ajuntaments d’Alfarràs i Algerri; el Consell Comarcal del Segrià i Jove Segrià.

L'entorn de la vinya

Lagravera Fest 2023 entre ceps ©Lagravera
Lagravera Fest 2023 entre ceps ©Lagravera

Vinya Núria, al terme d’Algerri, a l’altra banda del riu Noguera Ribagorça, per davant del terme d’Alfarràs que acull el celler Lagravera, és la parcel·la que ocupava l’antiga gravera que dona nom al celler. Aquesta parcel·la, juntament amb la resta del vinyer de Lagravera, és l’únic parc de vinyes de la Denominació de Costers del Segre tractada sota criteris de Producció Biodinàmica certificada per Demeter, i té la garnatxa blanca i la garnatxa negra i els respectius Cíclic Blanc i Cíclic Negre, com a varietats i vins principals, entre altres. També són referents en recuperació de varietats ancestrals de Lleida.

La ubicació de l’esdeveniment segons coordenades és la següent: 41,7920254, 0,6055751. Per a més informació es pot contactar amb [email protected] o amb el telèfon 690783678.