Lagravera Fest, una proposta singular que reunia 450 persones en la Vinya Núria del celler d'Alfarràs

Lagravera, és l'única de la Denominació de Costers del Segre tractada sota criteris de Producció Biodinàmica certificada per Demeter, i té la garnatxa blanca i la garnatxa negra i els respectius Cíclic Blanc i Cíclic Negre, com a varietats referents
Segona edició de Lagravera Fest ©Lagravera
photo_camera Segona edició de Lagravera Fest ©Lagravera

El perfecte maridatge entre paisatge, música, gastronomia i vins va sé un dels principals motius pels quals les quatre-centes cinquanta persones que van assistir aquest dissabte a la segona edició de Lagravera Fest, van fer una valoració molt positiva de l'esdeveniment, segons explicava la directora i enòloga del celler, Pilar Salillas.

Segona edició de Lagravera Fest ©Lagravera
Segona edició de Lagravera Fest ©Lagravera

Els assistents a Lagravera Fest van poder tenir una primera experiència amb la Kombucha La Fresca, un probiòtic que també s'elabora en el municipi del Segrià. Per aconseguir l'entorn biodinàmic dels ceps de Lagravera, els ramats d'ovelles Pla-Oví s'encarrera de mantenir net de males herbes i aportar nutrients a les plantes, animals que produeixen una magnífica carn.  

La carta de la vesprada es completava amb el suc de raïm ecològic de Mostatxo; les croquetes de Jarana Gourmet; o els wraps i creps de Food & Roll.I es completava amb el pernil de Lo Pernil de Ponent o el steak tartar de Cal Sargaire; o l'Organa Espirulina.

Segona edició de Lagravera Fest ©Lagravera
Segona edició de Lagravera Fest ©Lagravera

El celler de la DO Costers del Segre va presentar els seus millors caldos Onra, Cíclic, Natural, Dolç de Solera o del singular projecte La Pell, servits des de l'original The Wine Truck.

En aquesta segona edició de Lagravera Fest el públic també ha pogut experimentar el concepte "Glamping" una variant de la tradicional acampada amb tenda de campanya, però en aquest cas es disposa de tots els serveis d'un allotjament tradicional sota un sostre de lona. Un servei que es dirigia a grups de dues i tres persones amb esmorzar inclòs.

Agricultura biodinàmica en la Vinya Núria

Al terme d'Algerri, a l'altra banda del riu Noguera Ribagorça, per davant del terme d'Alfarràs s'hi troben les finques del celler Lagravera i entre elles la vinya Núria, una parcel·la que ocupava l'antiga gravera que dona nom al celler.

Aquesta parcel·la, junt amb la resta del vinyer de Lagravera, és l'única de la Denominació de Costers del Segre tractada sota criteris de Producció Biodinàmica certificada per Demeter, i té la garnatxa blanca i la garnatxa negra i els respectius Cíclic Blanc i Cíclic Negre, com a varietats referents