Massiva resposta de la pagesia lleidatana a la crida de la Plataforma 6F

A dos quarts de deu del matí l'autovia A-2 quedava completament tallada i carreteres secundàries com l'antiga N-II també s'han vist afectades pel trànsit lent d'algunes columnes
interior còpia
photo_camera Alguns dels tractors amb missatges reivindicatius a l'A-2 ©JosepAPérez

Des de primera hora del matí, les principals vies de comunicació de les comarques lleidatanes s'han omplert de columnes de tractors dirigint-se al punt de concentració de Fondarella per tallar l'autovia A-2. A dos quarts de deu del matí l'autovia quedava completament tallada i carreteres secundàries com l'antiga N-II també s'han vist afectades pel trànsit lent d'algunes de les columnes que arribaven del Segrià.

Assemblea pagesa a l'àrea de servei de Fondarella ©JosepAPérez
Assemblea pagesa a l'àrea de servei de Fondarella ©JosepAPérez

A les dotze del migdia, es convocava una assemblea a l'àrea de servei de Fondarella en la qual els portaveus de la Plataforma 6F han fet lectura de les reivindicacions que han provocat la mobilització. Damià Areny i Toni Martínez, membres de la plataforma, han exposat demandes com la flexibilització de les polítiques agràries comunes (PAC), l'excés de burocràcia en tots els tràmits amb l'Administració, un major control dels aranzels per tots aquells productes que arriben d'altres països sense els necessaris controls sanitaris ni de qualitat, agilitat per pagar els ajuts de la sequera, el desplegament de la llei de la cadena alimentària o la derogació de la llei de benestar animal.

Un gran nombre dels pagesos presents en l'assemblea ha demanat que la mobilització continuï els pròxims dies fins a Barcelona. Tanmateix, algun portaveu dels sindicats agraris demanava calma perquè aquestes actuacions no poden fer-se "a la brava".

A les cinc de la tarda s'ha convocat una nova assemblea a l'àrea de servei de Fondarella per decidir quines seran les actuacions a fer a partir del dimecres.