Mollerussa acull una jornada tècnica sobre conreus extensius als Canals d’Urgell

Els diferents escenaris que planteja l’actual situació de sequera obliguen a plantejar alternatives al cultiu tradicional per tal d’adaptar-se a una nova realitat climàtica

El reg a manta en els conreus de l'Urgell ©JosepAPérez
photo_camera El reg a manta en els conreus de l'Urgell ©JosepAPérez

Què produir? Conreus extensius en la zona regable dels Canals d’Urgell és el títol de la jornada tècnica que tindrà lloc el dimecres 13 de setembre al Teatre L’Amistat de Mollerussa. L’acte vol servir d’ajuda a la pagesia per tal de presentar alternatives de conreus extensius adaptades a la zona de reg dels Canals d’Urgell, la qual ha patit enguany la pitjor campanya de la seva història a causa de la sequera.

La jornada estarà presidida pel director de la comunitat de regants dels Canals d’Urgell, Xavier Díaz.

Cartell de la jornada tècnica
Cartell de la jornada tècnica

El programa compta amb dues ponències a càrrec de Francesc Camps (IRTA), que parlarà sobre la disponibilitat d’aigua i els diferents escenaris per afrontar la sequera, i Ramon Roset (Grup Borges) i Albert Alsina (Cooperativa d’Ivars d’Urgell) que acostaran la visió de la indústria agroalimentària sobre la situació actual.

Després de la pausa, hi haurà una sessió de presentació de pràctiques agronòmiques en conreu de farratges, d’oleaginoses, de lleguminoses i de conreus combinats a càrrec dels responsables del programa de cultius extensius sostenibles d’IRTA, Joan Serra i Josep Anton Betbesé.

La jornada començarà a dos quarts de deu del matí i per participar-hi cal inscriure’s a través de Ruralcat. Està organitzada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, l’Escola Agrària de Tàrrega, l’Oficina del Regant i la comunitat de regants dels Canals d’Urgell.