Nufri construirà a Miralcamp la planta solar per autoconsum més gran de Catalunya

L'empresa agroalimentària ha rebut l'aprovació d'Acció Climàtica per a posar en marxa el projecte que tindrà 14,175 megawatts de potència
Planta solar de Nufri al Poal ©JosepAPérez
photo_camera Planta solar de Nufri al Poal ©JosepAPérez

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de la Direcció General d'Energia, ha aprovat aquesta setmana el projecte de construcció d'una instal·lació solar per part de Nufri a Miralcamp. La planta, que s'ubicarà en dues finques del municipi, serà la més gran de Catalunya destinada a l'autoconsum industrial.

La potència de la central serà de 14,175 megawatts

Aquest nou parc solar se sumarà al que Nufri va posar en funcionament al Poal l'any 2009, així com les plaques solars que té als sostres dels seus magatzems.

Des d'Acció Climàtica consideren el projecte de Nufri un exemple d'autoconsum per a la indústria a través de l'energia fotovoltaica. En aquest sentit, des del Departament apunten que aquesta setmana Catalunya ja ha superat els 1.000 MW de potència d'energia solar.

Pel que fa al suport de l'administració a l'estalvi energètic, el Govern català ha aportat 7,1 milions d'euros a empreses lleidatanes, unes ajudes que han suposat una inversió de 29 MEUR al sector.