La plataforma 6F proposa tallar l'A2 els dies 6 i 7 i marxar per l'N-II el 8, i 9

La trobada tenia com a objectiu posar ordre a les actuacions del dia 6 de febrer, però l'assemblea va anar pujant de to, fent palesa la indignació del sector, per la qual cosa es va proposar que "constatada la unitat s'havia d'aprofitar per fer pressió i aconseguir l'exigència de la mobilització"
Assemblea plataforma 6F a Miralcamp ©JosepAPérez
photo_camera Assemblea plataforma 6F a Miralcamp ©JosepAPérez

La plataforma 6F va convocar aquest divendres a sindicats, cooperatives i el sector agrari i ramader, a una assemblea en la Cooperativa de Miralcamp, per preparar el full de ruta de les mobilitzacions del sector lleidatà. Els instigadors de la plataforma van reunir a la majoria dels agents del sector, cooperatives, sindicats i un nodrit col·lectiu de pagesos i ramaders.

La trobada tenia com a objectiu posar ordre a les actuacions del dia 6 de febrer, però l'assemblea va anar pujant de to, fent palesa la indignació del sector, per la qual cosa es va proposar que "constatada la unitat s'havia d'aprofitar per fer pressió i aconseguir l'exigència de la mobilització".

Assemblea plataforma 6F a Miralcamp ©JosepAPérez
Assemblea plataforma 6F a Miralcamp ©JosepAPérez

La presència de Joan Carles Massot de Jarc, Pere Roqué d'Asaja, o Nestor Serra, amb altres membres d'Unió de Pagesos, així com Montse Baró membres de FCAC, Manifest del Gran Urgell o Pagesos o conills van donar consistència a la trobada, i va encoratjar als presents ha proposat tallar l'A2 el 6 i el 7 de febrer i es decidirà si es continua la mobilització per l'N-II els dies 8 i 9 de febrer amb una marxa fins a Martorell i a Barcelona.

Els presents en l'assemblea de Miralcamp van valorar les dificultats del full de ruta de la proposta, però els representants dels sindicats es van oferir a donar suport en tot el necessari. L'opinió unànime dels presents va ser que un cop constatada la cohesió entre tots els agents implicats calia aprofitar per consolidar la pressió a les administracions, segons va assegurar el portaveu de 6F, Damià Areny.

Els pagesos tallaran l'A2 el dia 6 de les 8 del matí a les 12 de la nit, i es retiraran a l'esplanada del Big Ben a Golmés i el dia 7 tornaran a tallar l'autovia; queda penden decidir si el 8 es trasllada la mobilització a l'N-II amb una marxa de dos dies, fins a Martorell i el 9 fins a Barcelona

Acció sorpresa dels pagesos

Marxa lenta per l’N-230 ©Juanjo Melis
Marxa lenta per l’N-230 ©Juanjo Melis

Pagesos de diferents punts de la demarcació van decidir anar escalfant motors de cara a la setmana vinent i van fer diferents marxes lentes amb els seus tractors, aquest divendres generant complicacions en el trànsit a la demarcació, segons informa el diari La Mañana. La marxa lenta sorpresa amb més afectació va ser la que va tenir lloc a la carretera N-230 des del Pont de Suert cap a Vielha, on els tractors van provocar llargues cues en aquesta via que van afectar centenars de conductors. Segons ha pogut saber aquest diari una veïna d’Alcampell va tardar gairebé tres hores des de Lleida fins a la població de la Franja a causa de la marxa lenta a l'N-230

També a Ponts es va fer una marxa lenta de forma espontània a la C-14. Alguns pagesos van sortir amb els seus tractors i van tirar bengales per denunciar la situació que viu el sector. També si van sumar al Pallars Jussà amb una marxa a la C-1412b des d’Isona i Conca Dellà cap a Tremp.