El pressupost del Canal d'Urgell pel 2024 arribarà als 9,4 milions d'euros

Del pressupost global es destinaran 3,5 milions d'euros a la construcció de tres basses de regulació de reg a Penelles, Castellserà i Juneda
Seu de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell ©JosepAPérez
photo_camera Seu de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell ©JosepAPérez

9,5 milions d'euros és la xifra del pressupost de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell per al 2024. La comunitat el va aprovar aquest dijous en assemblea general amb la modernització de la infraestructura a l'horitzó. És per aquest motiu que es destinaran 3,5 milions d'euros a obres com la construcció de tres basses de regulació de reg, dues a la primera sèquia principal a Penelles i Castellserà, i una a la quarta sèquia principal, a Juneda. Aquestes actuacions començaran a la primavera i duraran tres anys.

Els embassaments es construiran fruit d'un projecte impulsat per l'Estat finançat en gran part per fons Next Generation

Amadeu Ros, president dels Canals d'Urgell, ha celebrat l'aprovació del pressupost "després de la crisi de l'aigua" que ha patit el sector aquest darrer any. En aquest sentit, Ros ha detallat que les reserves han augmentat respecte l'any passat (Rialb i Oliana estan al 23,9% de la seva capacitat, respecte l'11% del 2022) i que espera que arribin les pluges i la neu per poder assegurar la propera campanya de reg.