Els Canals d'Urgell aproven el primer torn de reg dels fruiters per a la primera quinzena de juny

La CHE també mantenia l'assignació actual del sistema Oliana-Rialp de 12,5 hm3   al Canal principal d’Urgell i de 2 hm3 pel Canal Segarra Garrigues    per al reg de supervivència dels arbres
Conreu de cereals torrats al sol de maig ©JosepAPérez
photo_camera Conreu cereals (2)

Aquest dimarts l’Assemblea General de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell (CGRCU) es reunia en sessió extraordinària per ratificar els acords que va prendre la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) el diumenge. La Comissió de Desembassament de la conca del Segre que gestiona la CHE, acordava reservar durant el període de juny a setembre, uns volums de 20 hm3 pel Canal Principal d’Urgell i d’1,5 hm3 pels abastaments del Canal Segarra Garrigues.

La CHE també mantenia l'assignació actual del sistema Oliana-Rialp de 12,5 hm3   al Canal principal d’Urgell i de 2 hm3 pel Canal Segarra Garrigues    per al reg de supervivència dels arbres.

Amb aquestes dotacions la Junta dels CGRCU aprovava iniciar un  primer torn de reg de supervivència per a la primera quinzena de juny, deixant per a una propera Junta general la distribució del segon torn, en funció del que s’acordi en la pròxima comissió de desembassament.