L'ens europeu guardona a la catedràtica Olga Martín-Belloso i el doctorand Mohsen Ramezani

El premi a la trajectòria de recerca, que es lliura de forma biennal, reconeix la "seua contribució significativa a la producció d'aliments segurs, d'alta qualitat i variats que satisfan les necessitats dels consumidors", així com el "lideratge en la creació de nous enfocaments i equips efectius"
Olga Martín-Belloso i Mohsen Ramezani ©UdL
photo_camera Olga Martín-Belloso i Mohsen Ramezani ©UdL

La Federació Europea de Ciència i Tecnologia dels Aliments (EFFoST) ha guardonat a la catedràtica de Tecnologia d'Aliments de la Universitat de Lleida (UdL), Olga Martín-Belloso amb el Lifetime Achiement Award en reconeixement de tota la seva trajectòria, i el doctorand Mohsen Ramezani com estudiant de l'any. Els guardons es van lliurar en el decurs de la trobada anual que va tenir lloc els dies 6 i 7 de novembre a València.    

Martín-Belloso és responsable del grup consolidat de recerca Tecnologies Innovadores per a l'obtenció d'Ingredients i Productes Alimentaris de la UdL i del grup Noves tecnologies per al processament d'aliments de la UdL i Agrotecnio.

El premi a la trajectòria de recerca, que es lliura de forma biennal, reconeix la seva contribució significativa a la producció d'aliments segurs, d'alta qualitat i variats que satisfan les necessitats dels consumidors, així com el "lideratge en la creació de nous enfocaments i equips efectius

Olga Martín-Belloso, premiada per l'Associació Internacional d'Enginyeria i Alimentació ©UdL
Olga Martín-Belloso, premiada per l'Associació Internacional d'Enginyeria i Alimentació ©UdL

Entre els guardonats anteriors figuren els professors Marc Hendrickx (KU Leuven, Bèlgica), Erich Windhab (ETCH Zürich, Suïssa) o Élisabeth Dumoulin (Université Paris-Saclay). La catedràtica de la UdL, que compta amb premis amb el de l'Associació Internacional d'Enginyeria i Alimentació o la Medalla Narcís Monturiol de la Generalitat, s'ha mostrat "sorpresa i afalagada" per aquest reconeixement.

Ramezanihan és doctorand del grup d'Olga Martín-Belloso. Contractat a través del programa Iberus Talent de Campus Iberus, disposa d'una beca Marie Curie.

L'EFFoST l'ha premiat per la seva recerca sobre l'efecte de les proteïnes vegetals en la digestibilitat dels lípids i la bioaccessibilitat del betacarotè en gels d'oli

"Aquest reconeixement va més enllà dels assoliments individuals i serveix com a testimoniatge del dur treball de tot el nostre equip" ha destacat.