L’Ajuntament d’Alàs i Cerc aposta per una tornada al col·legi més segura gràcies a l’eliminació de productes químics.

Redacció | Foto: Ajuntament d'Alàs i Cerc

L'alcaldessa d'Alàs i Cerc, M. Carmen Ribó Domenjó, acompanyada de Agueda Betriu, directora del col·legi públic Sant Esteve ha visitat les instal·lacions per a conèixer el sistema de neteja i desinfecció amb aigua ozonitzada instal·lat per a substituir els productes químics utilitzats tradicionalment per a aquest fi. Això suposa una millora de les instal·lacions que l'ajuntament ha realitzat en el centre i que forma part del projecte d'escola verda.

"Suposa una millora per a l'escola, pel medi ambient i sobretot pels nens, suposa la no utilització de productes químics per a la neteja de la instal·lació i en la situació actual suposa un estalvi en la compra de productes de neteja, assenyala l'alcaldessa."

Per part seva, la directora Agueda Betriu ha assegurat que el principal objectiu és "que els pares que deixen als seus fills en el col·legi tinguin la certesa que és un lloc sense riscos".

Després de realitzar una prova pilot durant les últimes setmanes els resultats han estat més que satisfactoris. La neteja amb ozó és altament eficaç per a eliminar virus, bacteris i fongs augmentant així les mesures dins del projecte de desinfecció i neteja en el municipi. El sistema ja funciona en centres públics d'altres municipis.

El personal de neteja, ha estat degudament format per l'empresa Aigua Pura Vida, distribuïdor oficial d'Ozean Clean, per a poder fer ús correcte de l'aigua generada pel sistema.

Es pot treballar i desinfectar totes les superfícies de l'immoble. Pot abocar-se directament en la galleda per fregar o en un polvoritzador. L'aigua ozonitzada pot utilitzar-se en plàstics, metalls, fustes, superfícies llises i fins i tot en teixits. Totalment innocu per a la persona que ho ha de manipular i no deixa rastre químic o perjudicial.