Promouen un viatge de premsa per impulsar el cicloturisme a la demarcació de Lleida

Text: Redacció / Foto: Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Un equip de periodistes del grup Ziklo especialitzat en ciclisme, que té la revista del mateix nom i una àmplia difusió per xarxes socials, visita durant 3 dies diferents indrets de les comarques de les Garrigues, la Noguera i l’Alt Urgell,  per elaborar continguts informatius sobre la destinació turística del Pirineu i les Terres de Lleida i poder explicar als seus lectors durant el mes d’abril d’una manera directa la seva experiència en un territori que disposa d’una gran diversitat de propostes per gaudir del món de les dues rodes enmig de paisatges meravellosos.

Aquest presstrip està organitzat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida en col·laboració amb la marca Cicloturisme de l’Agència Catalana de Turisme, amb la finalitat de posar en valor aquesta activitat de turisme actiu a la demarcació de Lleida en un moment com l’actual, en plena pandèmia de la Covid-19, que ha generat una major activitat i demanda per part de molts visitants que volen fer escapades i gaudir de les rutes establertes per als amats de la bicicleta i la BTT durant els períodes de vacances o festius i caps de setmana.

L’equip de Ziklo, format per un càmera i dos ciclistes, va arribar ahir diumenge a les Terres de Lleida i hi romandrà fins al dimarts visitant diferents indrets del territori. De la zona de la plana han fet la ruta al voltant de la serra de la Llena, a la comarca de les Garrigues, i a la zona de l’Alt Urgell i la Noguera  han recorregut la ruta que va per Oliana i el pantà de Rialb, entre d’altres.

El cicloturisme és una pràctica recreativa, esportiva i no competitiva que combina l’activitat física i el turisme i que gaudeix d’una acollida molt bona, una activitat que permet viatjar amb bicicleta i també visitar els llocs que es troben al llarg del recorregut, de manera que esdevé un important motor econòmic. Les comarques de Lleida ofereixen als ciclistes més de 70 ports de muntanya de 1a i 2a categoria, amb alguns trams amb pendents superiors al 6% i que puntualment arriben al 15%. A les panoràmiques de què es gaudeix des d’aquests ports segueix sempre el merescut i vertiginós descens, en alguns casos al llarg de trams de més de 10 km per un asfalt en bon estat.

Per als esportistes a qui els agrada la BTT, les innombrables pistes forestals ofereixen un territori per explorar i al mateix temps un espai per posar a prova els seus límits. La demarcació disposa de 7 centres de BTT amb una àmplia oferta de rutes senyalitzades, classificades en 4 nivells.