Alidé Sans inicia el cicle de concerts 'Vesprades. Música als ateneus' a Vilaller

Foto: Alidé Sans.

El cicle “Vesprades. Música als ateneus” coorganitzat per la Delegació Territorial Terres de Ponent de la Federació d’Ateneus de Catalunya i la Casa de la Música de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, ha posat en marxa la seva segona edició, que es desenvoluparà al llarg de l’any 2022.

Pel que fa al cartell d’artistes que hi participen, la programació compta amb les actuacions d’Ares Gratal, Helen, Asori, El Mudo Kon Voz, Olga Zoet, Alidé Sans, Javi Queralt i Víctor González.

La segona edició del cicle s'inicia amb el concert d'Alidé Sans, programat el diumenge 17 d’abril a les 7 de la tarda, al Local Social 4 Fulles a Vilaller.

Bategant al ritme d’una vall aïllada, Alidé Sans baixa de les muntanyes de la Vall d’Aran per abraçar l’escenari. Aquesta artista i activista porta sinergia natural entre dues llengües: música i occità-aranès. La seva carrera musical es va iniciar l'any 2012, amb el videoclip Esperança, un projecte que denuncia la violència de gènere.

Després d’haver debutat amb el disc Eth paradís ei en tu, la cantant, acordionista i guitarrista, publica el seu segon, Henerècla (Hètaman, 2018), tota una revelació musical de ritmes mestissos i influències de músiques del món.

Habitual en l’escena musical occitana, i cada vegada més en la catalana, Alidé ha portat el seu missatge arreu de França, Itàlia, Alemanya, Bèlgica, Luxemburg i els Estats Units, concretament a Washington i Nova York.

Més informació i venda d’entrades als webs de l'Ateneu, l'Ofreó Lleidatà i de la Casa de la Música.