200 assistents a la 25a assemblea de l'AMIC a Sant Cugat del Vallès

Foto: AMIC.

El Teatre Auditori Sant Cugat va ser l’espai encarregat d’acollir el divendres, 8 de juliol de 2022, la 25a Assemblea general ordinària de l’AMIC. Dos-cents associats van assistir a la trobada anual que realitza l’Associació, per fer balanç del darrer any, explicar els nous objectius i debatre els reptes de futur.

El president de l’AMIC, Ramon Grau, ha inaugurat l’assemblea i destaca que “l’AMIC és un referent en tot l’espai comunicatiu català. Som una entitat que facilita la vida als mitjans associats en l’elaboració de continguts, donem resposta a les seves necessitats i posem en valor la premsa de proximitat davant de la societat”.

A l’Assemblea es va presentar la memòria d’activitats de l’Associació, els serveis que ofereix l’AMIC i els resultats de l’any 2021, que ha superat els 2.500.000 €. Així com el nombre total d’associats que ha arribat als 508 - 186 mitjans en paper i 322 mitjans digitals-, xifres que no deixen de créixer des del 2014. Amb l’afegit que, del total de mitjans de l’AMIC, 301 estan auditats per OJD, PGD o OJDinteractiva, un fet únic a l’estat espanyol.

També es van presentar les novetats més destacades d’enguany. D’una banda, el llançament de la campanya “Mitjans de proximitat, periodisme d’alta fidelitat” amb motiu del 25è aniversari de l’AMIC. La campanya es pot veure i escoltar a TV3, Catalunya Ràdio i RAC 1, així com a les més 500 capçaleres impreses i digitals que conformen l’Associació. D’altra banda, la revista “25 anys d’alta fidelitat. Estem preparats pel futur”. Així com la nova web i el nou club de fidelització tutoritzat per Pepe Cerezo.

A més a més, es van mostrar els objectius de treball del pròxim any. Grau va explicar que “l'aposta de l'AMIC per als pròxims anys és per més innovació i recerca, on destaca el projecte "La Masia del nou talent" on se seleccionaran joves emprenedors en l'àmbit de la comunicació digital en les diverses plataformes, per formar-los en el que és la premsa de proximitat i becar-los perquè treballin en un dels nostres mitjans”.

El 2021 i 2022 també han sigut dos anys rellevants amb diverses campanyes a destacar. Per un costat, des de l’AMIC s’ha impulsat la campanya “Comerç de proximitat, un veí de confiança” amb la finalitat de donar un cop de mà als comerços i empreses de servei de proximitat. Per l’altre, també es va donar suport a la campanya del “Gran recapte d’aliments”; a “La Marató 2021” i “Crit per les dones afganeses”.

Així mateix, el gener de 2022, l’AMIC va publicar un manifest, en el qual mostrava la preocupació de tot el sector per l’increment desorbitat dels preus de les matèries primeres, especialment del paper.