Arriba el primer cap de setmana sense confinament comarcal després de Setmana Santa

Text: Redacció / Foto: Laia Pedrós (arxiu)

Aquest cap de setmana serà el primer, després de Setmana Santa, que els desplaçaments fora de la comarca estan permesos i, per tant, hi haurà mobilitat i circulació lliure a tot Catalunya, tot i que es mantenen el confinament perimetral i el nocturn.

Sense restriccions territorials internes i amb la possibilitat de desplaçar-se per tot el territori català sense limitacions, aquest cap de setmana, que coincideix amb el festiu de l’1 de maig, es preveu que surtin de l’àrea metropolitana de Barcelona 415.000 vehicles entre les 15.00 h d’avui divendres 30 d’abril i les 15.00 h de demà dissabte 1 de maig.

Aquesta previsió té en compte les dades de l’any 2010 per la coincidència del festiu en dissabte i també la reducció del 10% de la mobilitat envers la situació de prepandèmia que ja es va registrar durant la Setmana Santa d’enguany. A més, cal tenir present la predicció meteorològica inestable que podria frenar la mobilitat d’oci de sortida.

Davant el trànsit elevat que hi pot haver aquests dies festius es remarca la necessitat de no abaixar la guàrdia ni l'atenció en cap moment durant la conducció per tal d’evitar accidents. Convé destacar que enguany els col·lectius vulnerables sumen 17 de les 27 víctimes mortals i concretament 11 són motoristes.

En aquest sentit, des del Servei Català de Trànsit es demana més percepció del risc i consciència de la pròpia fragilitat d’aquests col·lectius, així com respecte i col·laboració a la resta d’usuaris per reduir les víctimes a les carreteres. S’apel·la a la responsabilitat compartida i a la necessitat d’una convivència respectuosa a la xarxa viària.