Cinc detinguts pel robatori de material informàtic a diverses comarques

El grup va actuar catorze vegades els mesos de juliol i agost entrant amb força en empreses del Pla d’Urgell, l’Urgell, el Segrià i el Vallès Occidental

Diferents dispositius robats pels detinguts ©Mossos
photo_camera Diferents dispositius robats pels detinguts ©Mossos

Els Mossos d’Esquadra van desarticular un grup de cinc homes d’entre 23 i 35 anys acusats de cometre catorze robatoris amb força en empreses del Pla d’Urgell, l’Urgell, el Segrià i el Vallès Occidental. Els assaltants es desplaçaven des de la zona metropolitana i furtaven material informàtic en qüestió de pocs minuts. En total, es calcula que el grup hauria robat un centenar d’ordinadors portàtils i una quinzena de mòbils i tauletes, entre altres.

La nit del 10 de juliol van saquejar quatre empreses de Bell-lloc d’Urgell, Vila-sana, Torrefarrera i Lleida. Els fets es van cometre en poc menys de dues hores i, després de forçar-ne els accessos, es van endur ordinadors, portàtils, tauletes electròniques i telèfons mòbils.

La rapidesa dels atacs, comesos en pocs minuts, els permetia endur-se els dispositius sense donar temps als sistemes d’alarma d’avisar.

Els següents robatoris es van cometre el 4 d’agost a Rubí, el 10 a Bell-lloc d’Urgell, Palau d’Anglesola, Tàrrega i Lleida i el 16 a Sant Cugat del Vallès. Abans del darrer assalt, comès el 17 d’agost a diferents municipis del Vallès Occidental, alguns dels individus i els seus vehicles ja havien estat identificats.

El maleter del vehicle que utilitzaven als assaltants ©Mossos
El maleter del vehicle que utilitzaven als assaltants ©Mossos

D’aquest manera, la policia va establir un dispositiu de seguiment que va permetre detenir-los el 23 d’agost en un polígon de Barberà del Vallès després de robar en una empresa del municipi. Els agents van trobar dotze portàtils i un telèfon mòbil al maleter del vehicle, així com diferents eines per forçar els accessos a les empreses.

Els detinguts anaven amb gorres i mascaretes per dificultar la seva identificació en davant les càmeres de seguretat dels recintes. Els cinc membres del grup, quatre dels quals tenen antecedents penals, han passat a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Cerdanyola del Vallès. Al mateix temps, la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.