Col·lapse a Ponent per la caiguda de la xarxa de fibra òptica de Movistar

L'alcalde del Palau d'Anglesola, Francesc Balcells ha explicat que avui finalitzava el termini per presentar el tancament de les meses electorals dels comicis del 12 de maig, i els Ajuntaments han fet "mans i mànigues" per poder enviar la documentació
Treballs de reparació de xarxa de fibra a Lleida ©TV3
photo_camera Treballs de reparació de xarxa de fibra a Lleida ©TV3

Un gran nombre de municipis de Ponent s'han quedat sense telefonia fixa i internet a conseqüència d'un incendi en unes instal·lacions de la xarxa de fibra òptica en la central Lleida Garrigues situada en el terme de Bell-lloc d'Urgell. Segons fons policials es desconeix si es tracta d'un sabotatge, un robatori fallit o una avaria. També s'ha detectat una avaria als afores de Lleida entorn de la LL-11 en una instal·lació subterrània.

Treballs de reparació de xarxa de fibra a Lleida ©TV3
Treballs de reparació de xarxa de fibra a Lleida ©TV3

Una de les ciutats afectades és Mollerussa on l'Ajuntament ha informat que la major part de la ciutat no disposa de connexió de fibra des de primera hora del matí. L'avaria afecta principalment usuaris de Movistar i això provoca que entre d'altres, no funcioni ni la central de la Policia Local ni la de l'Ajuntament. Per aquest motiu no es poden prestar serveis que impliquin l'ús d'Internet. Altres municipis del Pla d'Urgell, el Segrià i les Garrigues també tenen problemes.

Segons els Mossos d'Esquadra, la companyia Telefònica encara no ha presentat cap denúncia amb relació a la incidència i, per tant, no han començat a investigar els fets

L'alcalde del Palau d'Anglesola, Francesc Balcells ha explicat que hi ha alguns "oasis" al municipi i també en ciutats com Balaguer. Balcells explicava que avui finalitzava el termini per presentar el tancament de les meses electorals dels comicis del 12 de maig, i els Ajuntaments han fet "mans i mànigues" per poder enviar la documentació. Per altra banda, també es feien les proves de Competències Bàsiques de sisè de Primària i quart de secundària, i els centres han hagut de treballar amb memòries USB per poder baixar els temaris.