Comença a administrar-se a Lleida la vacuna AstraZeneca contra la Covid-19

Text: Redacció / Foto: Salut

El Departament de Salut ha començat ha administrar la vacuna AstraZeneca contra la Covid-19 a les regions sanitàries Lleida i Alt Pirineu i Aran, així com a la resta del territori català. En aquesta fase del pla de vacunació, la nova vacuna es destina a professionals de la salut no inclosos en la fase anterior, com ara farmacèutics, fisioterapeutes o protètics dentals; a funcionaris i personal d’atenció directa de presons i a cossos d’emergència i de seguretat.

A Lleida, l’inici de la vacunació amb el nou vaccí va arrencar ahir a la tarda de forma simultània al pavelló Onze de Setembre de la ciutat de Lleida i al Centre Penitenciari de Ponent, i avui s'hi ha afegit el CAP de Tàrrega. Al Pirineu, l’administració ha començat avui en quatre punts diferents del territori: el poliesportiu de Tremp i els CAP de la Seu d'Urgell, Puigcerdà i Vielha. Avui també s’ha vacunat a les comissaries de Mossos d’Esquadra de Lleida i La Seu d’Urgell.

Durant aquesta setmana, entre les dues regions s’administraran un total de 2.440 dosis, 1.940 a Lleida i 500 al Pirineu. En paral·lel, la vacunació continuarà amb les vacunes de Pfizer i, a Lleida, també amb Moderna, de les quals s’administraran 1.260 dosis en el que queda de setmana.

La gerent de la regió, Divina Farreny, ha visitat avui el centre vacunal de Lleida i ha remarcat que “és molt important que totes aquelles persones que estiguin cridades a vacunar-se ho facin, per tal d’aconseguir la immunitat de grup que ens permetrà posar-ho més difícil a les diferent soques del virus que puguin arribar". Farreny ha insistit que la d’AstraZeneca és una vacuna tan segura com la resta de les que s’estan administrant a Catalunya, amb una eficàcia provada, i ha posat el persona sanitari com a exemple de solidaritat, ja que s’han immunitzat, no només per ells mateixos, sinó per la població  a la qual atenen.