Comença la campanya de vacunació de covid i grip a Ponent

Els centres residencials de gent gran, discapacitats o de salut mental són els primers en rebre les dosis i a partir del 16 d’octubre començarà la vacunació a la resta de col·lectius de risc

Inici de la campanya de vacunació a una residència d'Almacelles ©IgnasiGómez
photo_camera Inici de la campanya de vacunació a una residència d'Almacelles ©IgnasiGómez

La vacunació contra la covid-19 i la grip ha començat aquesta setmana a la Regió Sanitària de Lleida entre la població més vulnerable. El Departament de Salut atendrà en aquesta fase a prop de 5.200 persones que viuen en residències per la gent gran, discapacitats o salut mental, a més de 2.800 més que reben atenció domiciliària.

Segons la infermera referent de residències de l’Equip d’Atenció Primària d’Almacelles, Laia Romagosa, l’objectiu d’enguany és igualar el 80% de vacunació en residències de la temporada anterior “per poder immunitzar el màxim de població possible”.

La vacunació va arrencar el dimarts 26 de setembre a la Llar Santa Anna de Penelles i a la Residència d’avis d'Àger.

En aquest sentit, a partir del 16 d’octubre la campanya s’ampliarà a tots els majors de 60 anys, personal sanitari i de serveis essencials, persones amb problemes de salut crònics o obesitat, embarassades i persones amb immunodepressió. Pel que fa a la vacuna antigripal, Salut també recomana administrar-la als fumadors i la introdueix sistemàticament a tots els infants d’entre 6 i 59 mesos.

La cita per la vacunació s’ha de demanar prèviament a través de l’app La Meva Salut o directament al CAP de referència on s’administrarà la dosi. Als centres residencials s’hi desplacen directament els professionals sanitaris a administrar-les.