Desmantellen tres plantacions de marihuana a Vilagrassa, Cubells i Sarroca de Lleida

Quatre homes han estat detinguts com a pressumptes autors
Els agents durant la intervenció en una de les plantacions ©Mossos
photo_camera Els agents durant la intervenció en una de les plantacions ©Mossos

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre homes, d'entre 20 i 25 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Les detencions s'han dut a terme després d'una investigació vinculada a un operatiu previ sobre robatoris a domicilis a Lleida.

Durant aquesta investigació es van recollir proves que apuntaven a l'existència d'un grup organitzat que operava en cases situades a Sarroca de Lleida, Cubells i Vilagrassa.

Després de diversos mesos de feina per localitzar exactament les plantacions i dur a terme vigilàncies per identificar les persones implicades, aquest dilluns s'ha realitzat un operatiu conjunt per intervenir en les tres plantacions simultàniament.

Tres grups de treball, amb agents de la DIC, ARRO i seguretat ciutadana, han actuat en les plantacions a primera hora del matí

A Sarroca de Lleida, s'ha detingut un home i s'ha descobert una plantació de 690 plantes de marihuana, caracteritzada per una espècie d'alt rendiment, baixa alçada i gran producció de cabdells. A més, la plantació disposava d'il·luminació amb tires led per reduir el consum elèctric.

A Vilagrassa, s'han realitzat tres detencions i s'ha trobat una estructura preparada per iniciar la producció intensiva de marihuana. A Cubells, s'ha localitzat una infraestructura per al cultiu i restes de plantació ja recol·lectada.

Els detinguts passaran properament a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Cervera.