Detenen un home que suplantava identitats per comprar mòbils d'alta gamma

Les víctimes a qui ha afectat l'estafa són de l'Urgell, l'Alt Urgell i el Solsonès  
Mossos d'Esquadra de la Generalitat de Catalunya ©Mossos
photo_camera Mossos d'Esquadra de la Generalitat de Catalunya ©Mossos

Els Mossos d'Esquadra van arrestar dilluns passat a Juneda un home de 31 anys com a presumpte responsable de deu delictes d'usurpació d'identitat i set d'estafa amb víctimes a l'Urgell, l'Alt Urgell i el Solsonès. La investigació es va engegar després que diverses persones denunciessin càrrecs fraudulents per compres de mòbils d'alta gamma que no havien realitzat.

La Unitat d'Investigació de la Seu d'Urgell va assumir el cas, descobrint que darrere aquestes estafes hi havia un grup organitzat que suplantava la identitat de clients d'una empresa de telefonia per comprar els telèfons. Posteriorment, altres membres del grup interceptaven els enviaments dels terminals abans d'arribar als destinataris.

Les víctimes no s'adonaven del frau fins a rebre missatges de la companyia o notar un augment en la factura mensual

Un tercer membre del grup adquiria diverses targetes SIM, utilitzades per cometre noves estafes amb els telèfons obtinguts il·legalment. Aquestes targetes, registrades a nom de les víctimes, permetien als estafadors evitar ser identificats quan contactaven amb la companyia telefònica per fer les comandes fraudulentes.

La detenció es va produir dilluns a les sis del matí a Juneda i es continua investigant per determinar si el grup està implicat en altres estafes similars, i no es descarten més detencions, especialment la d'un membre del grup ja identificat.

El detingut va passar ahir a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció de guàrdia de la Seu d'Urgell.