Deu municipis constitueixen l'Associació Espais Naturals de Ponent

Des del 2016 ha estat un projecte de cooperació i ara es transforma en una entitat de promoció ecoturística
Constitució de l'Associació Espais Naturals de Ponent ©EspaisPonent
photo_camera Constitució de l'Associació Espais Naturals de Ponent ©EspaisPonent

Aquest dijous, el Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha acollit l'acte de constitució de l'Associació Espais Naturals de Ponent, formada per deu municipis lleidatans i que neix amb la finalitat de potenciar la conservació dels espais naturals de Ponent.

Durant la primera reunió, s'han establert els punts clau dels estatuts, s'han escollit els càrrecs i s'ha signat l'acta fundacional, tot iniciant una associació que aspira a “una important millora en la promoció i el foment de l’ecoturisme a Ponent”, tal com asseguren en el comunicat.

L'objectiu és sumar nous socis en un futur, tant ajuntaments com empreses i entitats ecoturístiques

Des del 2016, Espais Naturals de Ponent ha estat un projecte de cooperació en el qual han col·laborat Leader PonentLeader Noguera Segrià Nord i Leader pel Desenvolupament de la Catalunya Central. Aquests consorcis continuaran fent-ho en el marc del PEPAC 2023-2027, amb la nova entitat actuant de manera autònoma a partir d'ara.

Pel que fa al finançament, la nova entitat compta amb suport econòmic del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i del Fons Europeu Agrícola pel Desenvolupament Rural.