La Diputació de Lleida aprova transferir 17,5 milions d'euros als ajuntaments

El vicepresident primer de la Diputació, Agustí Jiménez, ha assegurat que el Pla de Cooperació Municipal és "un sistema de transferències àgil" i que permetrà disposar als ens dels diners "quan realment ho necessiten"

El president Joan Talarn i els vicepresidents de la Diputació de Lleida durant el Ple ©DiputaciódeLleida
photo_camera El president Joan Talarn i els vicepresidents de la Diputació de Lleida durant el Ple ©DiputaciódeLleida

La Diputació de Lleida ha aprovat en el ple d'aquest dilluns de manera inicial el Pla de Cooperació Municipal, el qual permetrà la transferència directa de 17,5 milions d'euros durant el 2024 als ajuntaments i entitats municipals descentralitzades. D'aquests, 8,7 es destinaran al finançament de la despesa corrent i l'altra meitat a inversions.

El vicepresident primer de la Diputació, Agustí Jiménez, ha assegurat que el nou format és "un sistema de transferències àgil" i que permetrà disposar als ens dels diners "quan realment ho necessiten". El pla també repercutirà positivament al departament de Planificació i Cooperació Municipal, alleugerint la càrrega administrativa.

El nou model es presentarà aquest dimarts 30 de gener a les 6 de la tarda a alcaldes, secretaris i interventors

Pel que fa a les mocions, s'ha pogut aprovar la presentada per Ara Pacte Local per a la modificació del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya. La moció demana que es puguin tramitar en períodes de quatre anys i no de forma anual els contractes menors que que no arriben a 15.000 euros, quan es tracti de subministraments o serveis, i als 40.000, quan es tracti de contractes d'obres.

L'altra moció, presentada per Junts-Impulsem de suport a l'aeroport de la Seu d'Urgell, s'ha desestimat amb l'abstenció del PP i el vot en contra de l'equip de govern (ERC, PSC, Unitat d'Aran i Ara Pacte Local).