La Diputació de Lleida impulsa el suport als ajuntaments en projectes europeus

L'Oficina de Suport a Projectes Europeus es presentarà als consistoris en un acte a la Fira de Sant Josep de Mollerussa
Visita a la nova Oficina de Suport a Projectes Europeus
photo_camera Visita a la nova Oficina de Suport a Projectes Europeus ©DiputaciódeLleida

La Diputació de Lleida ha obert l'Oficina de Suport a Projectes Europeus (OSPE), una iniciativa dirigida als ajuntaments lleidatans amb l'objectiu de brindar suport tècnic i administratiu als municipis, especialment aquells amb menys de 5.000 habitants, en totes les fases del cicle dels projectes finançats per la Unió Europea.

En un acte públic previst durant la Fira de Sant Josep de Mollerussa, es presentarà oficialment aquest servei, que compta amb la incorporació de quatre tècnics especialitzats. Aquests professionals treballaran acompanyats d'una assessoria jurídica externa per garantir un suport integral als consistoris en la gestió dels seus projectes europeus.

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha destacat que cal "fer viable en la mesura del possible que un projecte municipal pugui arribar amb garanties a convertir-se en un servei a la ciutadania"

L'Oficina de Suport a Projectes Europeus desenvoluparà la seva tasca de manera transversal per a tots els projectes amb finançament europeu actualment aprovats per la Diputació. Això inclou quatre projectes Next Generation i un Life, a més de qualsevol altra iniciativa que pugui ser aprovada durant el seu funcionament.