El Departament d'Acció Exterior i Govern Obert destina un milió d'euros a promoure la internacionalització del món local

Redacció | Foto: Departament d'Acció Exterior i Govern Obert

El Departament d'Acció Exterior i Govern Obert ha obert aquest dilluns 29 d'agost una convocatòria de subvencions dotada amb un milió d'euros destinada a fomentar la internacionalització del món local. Aquests ajuts, que es poden demanar des d'avui i fins al 12 de setembre, estan adreçats als ajuntaments, les entitats municipals descentralitzades, les mancomunitats de municipis, els consells comarcals i els organismes adscrits i participats majoritàriament per alguna d'aquestes entitats locals.

La consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha remarcat el fet que el departament que encapçala s'ha posat des del primer moment "al costat de totes les entitats, tant públiques com privades, que tinguin una agenda internacional. Volem treballar per a tothom", ha remarcat en un vídeo adreçat al món local, en què ha animat les administracions locals "a no deixar escapar aquesta oportunitat per fer acció exterior des dels municipis".

Alsina ha recordat que el Departament ha engegat l'estratègia 'Més Catalunya al món', amb la qual Catalunya, a finals d'any, passarà de 44 a 63 països amb representació institucional del Govern gràcies a l'obertura de noves delegacions, oficines i enviats especials. "Aquestes delegacions no només estan al servei del Govern, sinó de qualsevol entitat que vulgui fer acció exterior, també del món local", ha subratllat.

Aquesta convocatòria consta de dues línies de subvencions. Per una banda, s'ha obert una primera línia de 900.000 euros per contribuir al finançament de les despeses derivades de la promoció d'activitats amb projecció exterior, així com la preparació i execució de projectes europeus i internacionals. Per l'altra, hi ha disponible una segona línia de 100.000 euros destinada a subvencionar la participació dels ens locals com a membres de xarxes i organismes europeus i internacionals, i les seves actuacions com a membres d'aquestes. En els dos casos, l'import de la subvenció atorgada no podrà superar el 75% del pressupost del projecte presentat.

A tall d'exemple, en el cas de la línia 1, els beneficiaris podran subvencionar, entre d'altres, despeses relacionades amb assistència a congressos, cimeres o altres actes organitzats per organismes i xarxes internacionals, així com despeses d'organització d'activitats internacionals, de preparació de projectes europeus o de formació en relacions internacionals. També es podran subvencionar despeses d'elaboració o de producció de materials audiovisuals relacionats amb temes internacionals. Pel que fa a la línia 2, les entitats que optin a la subvenció podran destinar-la a quotes d'afiliació a un organisme o xarxa europea internacional.

Tota la informació sobre la convocatòria de subvencions es pot trobar al document que conté les bases reguladores. Les candidatures es poden presentar a través de la plataforma EACAT.