El Govern tanca de nou l'oci nocturn

Text: ACN i Redacció / Foto: ACN

El Govern ha decidit tornar a tancar l'oci nocturn en espais interiors a partir d'aquest cap de setmana i també obligarà a fer test d'antígens o tenir la pauta completa de la vacuna contra la Covid per poder assistir a esdeveniments amb més de 500 persones. Una PCR de les últimes 12 hores també seria vàlida. Les activitats tancaran a les 3. Ho ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en roda de premsa, on ha indicat que la resolució s'està ultimant i es presentarà en una nova convocatòria a les 4 de la tarda. "Ara toca tirar enrere", ha dit Plaja davant l'augment exponencial de contagis entre els més joves. També ha aprofitat per defensar que la mascareta hauria de tornar a ser un element obligatori, però ha recordat que és competència del govern espanyol.

Plaja ha advertit que l'estiu es preveu "difícil", i que cal protegir el col·lectiu sanitari per garantir un "bon funcionament" del sistema: "Cal tornar a tancar l'oci nocturn que no es faci en espais oberts i posar restriccions a esdeveniments a l'aire lliure". Les mesures entraran en vigor aquest cap de setmana i, de moment, s'allargaran durant els propers 15 dies -susceptibles a canvis en funció de l'evolució de la pandèmia. Així, podran obrir les discoteques i locals d'oci nocturn amb zones totalment a l'aire lliure.

La portaveu ha asseverat que "no hi ha alternativa" i que tot i que el ritme de vacunació és "molt bo", "no n'hi ha prou". Plaja ha advertit que només s'aconseguirà revertir la tendència de les dades si es frena la interacció social: "No ens podem relacionar com si la pandèmia no fos un problema".

Mascareta obligatòria

D'altra banda, el Govern ha demanat a la Moncloa que torni a decretar l'ús obligatori de la mascareta, també a l'aire lliure. L'executiu troba "imprescindible" aquesta mesura, si bé no n'és l'autoritat competent. D'altra banda, Plaja no ha concretat si per ara l'executiu es planteja demanar a l'Estat algun confinament a Catalunya, com ara el perimetral comunitari.

El Paupaterres, pendent de les noves restriccions

Aquestes mesures podrien afectar el festival Paupaterres de Tàrrega, que se celebrarà entre dijous i dissabte amb un aforament de 1.600 persones per dia, a excepció del dissabte que serà el doble perquè hi haurà dues sessions (tarda i nit). L'Associació Paupaterres i el consistori estan a l'espera de la resolució definitiva.