El ministeri d’Educació selecciona l’IES Torre Vicens per desenvolupar un projecte sobre gestió emocional dels alumnes

Foto: Subdelegació del Govern a Lleida.

L’IES Torre Vicens de Lleida ha estat un dels 105 centres educatius seleccionats a tot el país pel ministeri d’Educació i Formació Professional per a dur a terme projectes relacionats amb la promoció de la inclusió i la innovació educativa. És, a més a més, l’únic centre català seleccionat a la convocatòria 2021.

El ministeri va seleccionar un total de 105 centres de 15 comunitats autònomes que duran a terme els projectes en agrupacions de centres públics d’educació infantil i primària i d’ensenyament secundària amb la idea de fomentar, alhora, la col·laboració i l’intercanvi entre centres de tot el país.

Els projectes que es posaran en marxa aquest curs són un total de 30. Tenen com a comú denominador l’objectiu de potenciar la inclusió educativa i la salut emocional, fomentar iniciatives d’innovació i investigació entre els alumnes, el desenvolupament de les capacitats per fomentar el treball en equip, així com formar als estudiants en entorns digitals i virtuals d’aprenentatge.

El projecte de l’IES Torre Vicens “Retrato emocional. What’s up!” té com a propòsit abordar la gestió emocional dels alumnes fent un diagnòstic inicial de l’alumnat per, a posteriori, dissenyar apps i les eines necessàries per fer un acompanyament adreçat a la solució de les inquietuds adolescents i promoure el seu benestar emocional.

El centre lleidatà, amb 1.500 alumnes entre ensenyament secundari i formació professional, començarà a implementar-lo aquest mateix trimestre i, en principi, va adreçat a l’alumnat de 1r i 2n d’ESO, amb participació dels alumnes de les diferents etapes educatives dels tres centres educatius.

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha visitat avui l’IES Torre Vicens de Lleida per conèixer el projecte que va presentar a la convocatòria 2021. L'institut durà a terme el programa juntament amb els IES Sant Vicent del Raspeig d’Alacant i l’IES Los Cerros d’Úbeda (Jaén).

A la presentació han assistit la directora del centre, Chus Castro, els coordinadors del projecte i altes membres de la comunitat educativa del centre, així com el director dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Claudi Vidal.