El municipalisme lleidatà organitza concentracions i aportacions vers el conflicte bèl·lic d'Ucraïna

Els consistoris d'arreu de les terres de Lleida se sumen a la crida internacional per a l'aturada immediata de l'atac rus, el cessament de la guerra i de qualsevol conflicte armat.

Per aquest motiu, hi ha nombroses concentracions programades aquest vespre. Tàrrega, Mollerussa, Cervera i Balaguer, entre d'altres, convoquen la ciutadania a una concentració per la pau el dimarts 1 de març, a les 19 hores, a les places properes als consistoris.

A més, les diverses localitats estan treballant en aquests moments per establir punts de recollida de material necessari en zones de conflicte bèl·lic i de refugiats.

En el cas de Cervera, difonen els enllaços de Caritas, Creu Roja i Farma Mundi per fer aportacions econòmiques. La Paeria comunica que informarà pròximament de quina manera es pot ajudar.

Tàrrega ha creat una sèrie d'infografies on també difonen maneres d'ajudar a la població ucraïnesa amb aportacions econòmiques, o participant en la recollida de material. Es poden dur sacs de dormir, estoretes aïllants, 'power banks' i piles de bona qualitat als centres educatius de la ciutat, l'Ajuntament o les oficines d'Acció Social. També, a les farmàcies de la ciutat, es pot participar en la recollida de medicaments i material de primers auxilis.