El Pirineu de Lleida tanca el pont de la Puríssima amb una mitjana d'ocupació propera al 90%

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida estima que durant els 5 dies de pont les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida han venut més de 85.000 forfets.

El Patronat de Turisme de la Diputació, els diversos allotjaments turístics i les mateixes estacions d’esquí valoren positivament el balanç pel pont de la Puríssima, que s’ha tancat amb una ocupació al voltant del 90 % de mitjana en el conjunt del Pirineu. A les zones properes a les estacions d’esquí s’ha fregat la plena ocupació.

Per la seva banda, les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida han venut més de 85.000 forfets, malgrat els diferents episodis de mal temps amb vent i neu durant el pont que han restat esquiadors i no han permès el funcionament normal dels diferents centres. En conjunt, una bona arrencada per la temporada d’esquí que confirmen les bones previsions del sector per a aquest pont i que deixen unes expectatives òptimes de cara a les pròximes festes de Nadal, Cap d'Any i Reis.

Per sectors, l’ocupació hotelera al Pirineu de Lleida s’ha situat al voltant del 90 % de mitjana. A les comarques de la plana el nivell d’ocupació ha estat inferior, tot i que també amb un bon comportament. El turisme rural en conjunt, igual que el sector del càmping pel que fa a les places de bungalous, han assolit pràcticament la plena ocupació tant als establiments del Pirineu com als de la Plana. El 2019, l’any abans de la pandèmia, pel pont de la Puríssima el Pirineu de Lleida també va tancar amb una ocupació per sobre del 90 %. tot i que es va tractar d’un pont de tres dies. Enguany, tal com s’han escaigut les dates dels dos dies festius en el calendari, ha donat lloc a un període de 5 dies, amb una repercussió més gran en el sector turístic de la demarcació.

Al marge dels establiments d’allotjament turístic reglat, les segones residències de tota la demarcació també han tingut força activitat en aquestes dates.

Les dificultats viàries provocades per la neu al Pirineu i el temporal de vent durant el dissabte, diumenge i dilluns no han tingut una afectació important sobre el nivell d’ocupació. Així i tot, han incidit en l’activitat normal a les estacions d’esquí pel menor nombre de forfets venuts com també per les activitats als espais naturals del Pirineu.

Les instal·lacions de Boí Taüll van estar tancades el dilluns per les fortes ratxes de vent i durant el cap de setmana l’estació no va poder disposar de tot el domini esquiable. Per la seva banda Espot i Port Ainé el dilluns van tallar els accessos a les cotes altes i Baqueira va tancar la zona de la Bonaigua. També el mal temps ha influït en el normal funcionament de les estacions de nòrdic, si bé una vegada ha amainat,  hi ha hagut molta afluència de visitants per gaudir d’una activitat que cada vegada compta amb més seguidors.

D’altra banda, la crida que va fer el dilluns la DGT perquè els ciutadans avancessin el retorn a casa per causa de la previsió de noves nevades per a dimecres i dijous, afectant vies principals i secundàries de la xarxa viària, va fer que molts turistes avancessin la tornada.