El XXIII Festival Orgues de Ponent i del Pirineu clou l'any amb els darrers concerts a Lleida i Vielha

Foto: Miquel Gonzalez

El XXII Festival Orgues de Ponent arriba demà 28 de desembre per presentar els seus dos darrers concerts de l'any en diferents indrets de la província.

En primer lloc, se celebrarà l'acte a Lleida, a la Parroquia de Sant Llorenç a les 18.30 h. Comptarà amb Pare Jordi-Agustí Piqué, monjo organista del monestir de Montserrat, i s'interpretaran obres de Viola, López, Civil, Krebs, Daquin, Sancho Marraco i Bach.

Després serà el torn de Vielha e Mijaran, a l'Església de Sant Miquel a les a les 20 h. El tenor Roger Padullés i el professor d'orgue del Conservatori Mpal i Professional de Lleida, Miquel González, interpretaran obres de Haendel, Haydn, Sweelinck, Boada i Vila.

L'entrada és gratuita. L'accés s'efectuarà obligatòriament amb mascareta, es controlarà l'aforament i la distància social.

P. Jordi-Agustí Piqué és monjo de l’Abadia de Montserrat, prevere. Obtingué el Premi d’Honor de Fi de Grau Superior d’Orgue. És professor superior d’aquest instrument i de solfeig. L’any 1997 fou nomenat Mestre de Capella i Director de l’Escolania de Montserrat càrrec que exercí fins l’any 2001. Creà i dirigí la Capella de Música i la Capella de Música Instrumental de Montserrat. Durant la seva direcció l’Escolania efectuà múltiples concerts per Catalunya i Espanya  com també gires per Alemanya, França i Japó. Com a concertista d’orgue ha actuat a Catalunya, Espanya, França, Suïssa, Itàlia, Àustria, Alemanya, Hongria, Polònia, Corea i Mèxic.

Roger Padullés inicià la seva formació vocal a l’Escolania de Montserrat. Com a solista es formà amb Joaquim Proubasta i, posteriorment, es traslladà a estudiar cant a Freiburg im Breisgau (Alemanya) amb R. Pinheiro. L'any 2009 guanyà el Segon premi al Concurs Internacional Francesc Viñas. Completà la seva formació operística a l’Opéra-studio de l’Opéra National du Rhin a Estrasburg. Ha actuat en teatres de cinc continents de la mà, entre d’altres, de Zubin Mehta o el director d’escena Peter Brook.