El departament de Territori creu que s'haurà de "redefinir" el projecte

Fonts de Territori van explicar ahir a aquest diari que arran d’una reunió que hi va haver fa uns dies entre les parts, caldrà tornar a seure per redefinir el projecte. A hores d’ara no està clar si la ruta passarà per la banqueta del canal o no
Aqueducte del Sió a Agramunt -pont de ferro- ©JosepAPèrez
photo_camera Aqueducte del Sió a Agramunt -pont de ferro- ©JosepAPèrez

La Ruta de la Vall del Sió, un trajecte cicloturístic de 76 quilòmetres que enllaçarà Balaguer amb Sant Guim de Freixenet que discorre per una quinzena de municipis de les comarques de la Segarra, Noguera i Urgell. D'aquest recorregut al voltant de 10 quilòmetres descorren per la banqueta del canal d'Urgell, concretament entre els municipis de Les Ventoses, Pradell, Preixens i Agramunt.

Segons explica l'alcalde de Preixens, Joan Eroles una quinzena de municipis de les tres comarques van voler impulsar la ruta amb l'objectiu de potenciar la diversitat paisatgística i patrimonial del recorregut, per a ciclistes, esportistes, o simplement per l'activitat física o el lleure. Es va demanar assessorament al departament de Territori, i a la Diputació de Lleida, per desplegar la promoció, el web i la senyalització del recorregut.

Ruta de la Vall del Sió
Ruta de la Vall del Sió

Els impulsors van presentar La Ruta de la Vall del Sió l'11 d'abril del 2022 en un acte en el qual el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori es comprometia a invertir 200.000 euros per senyalitzar i adequar diversos punts dels camins ja existents, així com impulsar la ruta com un projecte susceptible de rebre fons europeus atès que es tracta d’un projecte clau per la vertebració d’un territori.

La ruta surt de Sant Guim de Freixenet, per la seva connexió amb la línea de tren, i transcorre pels municipis d’Estaràs, Les Oluges, Cervera, Tarroja, Torrefeta i Florejacs, Els Plans de Sió, Ossó de Sió, Puigverd d’Agramunt, Agramunt, Preixens, Montgai, Cubells, La Sentiu de Sió fins a arribar a Balaguer

El fet que una part del recorregut discorregués per la banqueta del canal Principal de l'Urgell, va posar en alerta a la Comunitat General de Regants dels Canal d'Urgell, que van traslladar al seu gabinet jurídic, la responsabilitat que suposava autoritzar una activitat permanent de pública concurrència. Els regants expliquen que disposen de cobertura de responsabilitat pels actes puntuals que autoritzen en les banquetes de la infraestructura hidràulica, les quals només serveixen per a la cobertura puntual.

Canal Principal al pas per Agramunt ©JosepAPérez
Canal Principal al pas per Agramunt ©JosepAPérez

Des de la comunitat destaquen que es va proposar al departament de Territori, que fou el Govern, i fins i tot amb la participació dels Ajuntaments qui es fes càrrec d'una assegurança per poder garantir la cobertura del tram de la ruta que descorre per la banqueta.

Els Ajuntaments no hi van estar d'acord i Territori va mantenir un "silenci administratiu", per la qual cosa els regants es van negar a autoritzar el pas per la banqueta fins a tenir clar qui havia de ser el responsable

La Comunitat de Regants van assegurar que no tenen cap intenció d'oposar-se al projecte, més aviat al contrari "han posat totes les facilitats" perquè es pugui aprofitar el valor natural que ofereixen les banquetes, de la mateixa manera que es fa en molts altres trams.

Els Ajuntaments volen solucions per un projecte que va arrencar fa dos anys i la burocràcia el té paralitzat. L'alcalde de Preixens destaca que si cal modificar el traçat que es faci, però cal definir d'una vegada el que es vol fer.

Acte de presentació de la Ruta de la Vall del Sió ©BalaguerTV
Acte de presentació de la Ruta de la Vall del Sió ©BalaguerTV

Per la seva banda, des del departament de Territori van afirmar, que en una de les darreres reunions va quedar clar que si finalment la ruta passa per la banqueta del Canal no hi hauria d’haver problema en què el Departament assumís l’ampliació d’aquesta pòlissa d’assegurança de “risc patrimonial”.

Però segons el Govern els problemes venen més per la tanca que hauria de vorejar la banqueta. Hauria de tenir una d'alçada d'1,40 metres, que és el que marca la normativa de manera obligatòria

Segons Territori en aquesta reunió va sortir l’opció de moure el traçat per salvar determinats problemes i per salvar l’opció de no haver de fer una tanca tan alta en tenir un “impacte ambiental, econòmic i per determinats tipus de maquinària agrícola”. És aquí on, segons Territori, alguns assistents van plantejar la possibilitat de moure el traçat i desviar-lo. 

De totes maneres, l’alcalde de Preixens, Joan Eroles, va explicar que molts alcaldes no estan d’acord en desviar la ruta perquè "desvirtuaria l’interès natural i paisatgístic del projecte", però si va confirmar que alguns hi van estar d'acord "si havia de significar desencallar el projecte", però amb el pas obligatori pel pont de ferro d'Agramunt.