Els Mossos d’Esquadra incorporen un centenar de nous agents a les comarques de Ponent i el Pirineu Occidental

El Govern de la Generalitat reforça la proximitat del cos policial amb la ciutadania arreu de Catalunya amb 762 efectius més

Amplien el cos de Mossos d'Esquadra. ©Interior
photo_camera Amplien el cos de Mossos d'Esquadra. ©Interior

Un total de 97 nous agents s’incorporen al cos dels Mossos d’Esquadra a les comarques de Ponent i del Pirineu Occidental per reforçar la seguretat. En total, 762 nous agents, que s’han sumat al cos en període de pràctiques, patrullaran a partir d’ara arreu de Catalunya. L’objectiu, segons el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, és reforçar la proximitat amb la ciutadania, amb l’horitzó situat l’any 2030, quan es pretén assolir una plantilla de 22.000 efectius.

“L’aposta d’aquest Govern, des del primer dia, passa per un model de seguretat entès des de la proximitat”, afirma el conseller Elena. “Necessitem que els nostres cossos policials estiguin connectats amb la realitat i les necessitats de la gent. I això passa inevitablement per ser-hi a prop, perquè la seguretat, a més de garantir el compliment de la llei, també és acompanyar, protegir i servir la ciutadania, sent a prop d’on passen les coses”, afegeix.

El Govern amplia el cos de Mossos d'Esquadra per reforçar el model de policia de proximitat. © Departament d’Interior
Amplien el cos de Mossos d'Esquadra ©Interior

Gairebé el 40% de les noves incorporacions són dones

De les 762 noves incorporacions d’agents, un 38,5% són dones. Pel conseller Joan Ignasi Elena, “és un fet molt rellevant, perquè fa possible que els nostres cossos de seguretat i emergències s’assemblin cada cop més a la nostra societat. I això vol dir que tenim una policia millor”. D’altra banda, la mitjana d’edat dels nous policies se situa al voltant dels 28 anys i un 43% tenen estudis universitaris o superiors.

52 nous policies al Pirineu Occidental

Concretament, la Regió Policial del Pirineu Occidental es reforça notablement amb 52 nous agents. La comissaria de Mossos de Vielha e Mijaran suma 13 efectius, a més de Sort o El Pont de Suert amb 10 nous agents cadascun. També s’incorporen 7 agents a la Seu d’Urgell, 7 més a Tremp i 5 a Puigcerdà.

45 nous agents a les comarques de Ponent

En el cas de la Regió Policial de Ponent s’incorporen 45 nous agents. A la ciutat de Lleida s’hi destinen 9 nous agents, la mateixa xifra que a Mollerussa. També destaquen els 15 nous agents a la comarca de la Noguera (8 a Balaguer i 7 a Ponts). A més, s’incorporen 5 agents nous a les Borges Blanques, 4 a Cervera i 3 a Tàrrega.

La Generalitat està ampliant el sostre de plantilla de Mossos arreu de Catalunya a través de convocatòries de places anuals de 850 places. El titular d’Interior subratlla que amb la nova convocatòria que va sortir tot just aquesta setmana, enguany s’han convocat 1700 places. I afirma “perquè sí, necessitem més agents. Cal més presència de mossos i mosses arreu del territori”.

Captura-de-pantalla-2023-09-14-a-las-12-23-23