Els Mossos d'Esquadra creen una app de relació virtual entre la policia i la ciutadania

L’aplicació notificarà avisos de seguretat pública que siguin excepcionals i d’un abast extraordinari com ara atemptats, manifestacions amb incidents d’ordre públic greus, incidents rellevants, dispositius de grans esdeveniments o grans emergències

 

Nova aplicació dels Mossos d'Esquadra.
photo_camera Nova aplicació dels Mossos d'Esquadra.

El model de proximitat policial proposa un sistema de relació virtual entre la policia i la ciutadania amb la creació de la nova app dels Mossos, una aplicació gratuïta, dissenyada en català, castellà, aranès i anglès.

Els serveis que ofereix s’estructuren en quatre grups d’informació: serveis, informació d’interès, actualitat i xarxes socials, a més del sistema de notificacions i la trucada al Telèfon d’Emergències 112. També es podrà accedir a totes les bústies de correu que té el Cos per tal que l’usuari o usuària pugui comunicar-se en les següents temàtiques: violència masclista, odi i discriminació, terrorisme i internet segura.

Amb relació a la informació d’interès que inclou l’APP destaquen els consells de seguretat, la bústia confidencial que permet informar sobre delictes d’odi i discriminació i l’alerta antiterrorista on s’inclou la informació relativa a com actuar en cas d’atemptat, la bústia de contacte per proporcionar informació a la policia en aquest àmbit i quins són els nivells d’alerta d’amenaça terrorista.

La nova aplicació inclou un sistema d’avisos a la ciutadania amb missatges que es podran configurar segons: seguretat, falsos rumors i estafes, consells de seguretat i accés al cos.

També té una secció d’actualitat on consten totes les notícies publicades per Mossos d’Esquadra relacionades amb fets i actuacions d’interès, dispositius d’investigació i detencions rellevants, i un apartat on s’inclouen els accessos directes a les xarxes socials dels Mossos d’Esquadra (Twitter, Instagram, Facebook, YouTube i TikTok).

A més, a través de l'aplicació es podrà demanar cita prèvia, accedir al WhatsApp de violències masclistes, localitzar la comissaria més propera o consultar el servei d’objectes recuperats en el marc de dispositius d’investigació, entre d’altres.

Finalment, també existeix una secció de suggeriments, agraïments i queixes, un espai on l’usuari pot omplir el formulari i enviar-lo expressant una informació respecte als serveis i actuacions oferts per la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra.

La nova aplicació es podrà descarregar de les botigues oficials App Store i Google Play.