Els professionals de residències de gent gran de Lleida i l’Alt Pirineu es formen per gestionar els efectes post pandèmia en els usuaris

Foto: Salut Lleida.

El Departament de Salut i el Departament de Drets Socials han posat en marxa el Programa formatiu per a centres de gent gran, destinat als treballadors de residències de gent gran i centres de dia de les regions sanitàries Lleida i Alt Pirineu i Aran.

L’objectiu d’aquesta formació, centrada en el benestar emocional i la fragilitat, és proporcionar als professionals del sector eines per mitigar els efectes del confinament sobre els usuaris dels centres i, a la vegada, atendre les noves necessitats sorgides arran de la pandèmia.

Amb aquesta finalitat, el programa està organitzat en dos mòduls amb classes presencials de metodologia teoricopràctica basada en casos clínics. Un d’ells aborda la gestió del benestar emocional i l’altre, la prevenció i la gestió de la fragilitat en les persones grans.

Estan adreçats especialment a cuidadors i auxiliars de geriatria, tot i que hi poden participar professionals de qualsevol perfil d’aquests centres. Els materials han estat elaborats conjuntament per experts dels dos departaments, així com de l’entorn universitari i assistencial.

A la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, on les sessions van començar el mes de març, hi participaran uns 200 professionals de les 12 residències de gent gran que hi ha. La formació, en aquest territori, s’imparteix en els mateixos centres residencials interessats.

A la Regió Sanitària Lleida, els mòduls s’impartiran durant la segona quinzena d’aquest mes d’abril, de forma que el període d’inscripció està encara obert. En aquest cas, les classes es faran a la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida.

En la línia establerta pel Pla de Salut 2021-2025 d’integrar la promoció de la salut i la salut pública en l’atenció primària, aquests mòduls formen part de la cartera d’activitats formatives adreçada als centres per a gent gran dels equips d’atenció primària i dels equips d’atenció residencial.