Front comú d'alcaldes de les capitals lleidatanes per reclamar polítiques per a joves

Els primers edils han assegurat que aquest treball en xarxa "ens dona força per fer demandes a altres institucions" i vetllaran per mantenir els encontres durant la legislatura

Fotografia de grup dels alcaldes de les capitals de comarca de Ponent ©JordiBonilla
photo_camera Fotografia de grup dels alcaldes de les capitals de comarca de Ponent ©JordiBonilla

El Museu Tàrrega Urgell ha acollit aquest divendres la trobada dels alcaldes i alcaldesses de les capitals de comarca de Ponent per posar en comú diferents necessitats i reptes territorials i treballar conjuntament per fer-hi front. L'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, ha assegurat que aquest treball en xarxa "ens dona força per fer demandes a altres institucions" i vetllaran per mantenir els encontres.

Els alcaldes de les capitals de Ponent durant la reunió a Tàrrega ©JordiBonilla
Els alcaldes de les capitals de Ponent durant la reunió a Tàrrega ©JordiBonilla

L'eix central de la reunió entre l'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan; el paer en cap de Lleida, Félix Larrosa; la paera en cap de Balaguer, Lorena González; l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el paer en cap de Cervera, Jan Pomés, i l'alcalde de les Borges Blanques, Josep Ramon Farran, han estat les polítiques per a joves. Han assenyalat la necessitat de comptar amb una oferta educativa i ocupacional suficient perquè les persones d'entre 16 i 30 anys no hagin de marxar del territori i de la importància "que hi tinguin accès a través de les comunicacions", tal com ha afirmat Pijuan, que ha actuat com a portaveu.

En matèria d'habitatge, també s'ha volgut posar sobre la taula la mancança que hi ha als municipis i lleidatans i han reclamat a la Generalitat "una aposta per emancipar els joves". També han explicat que la voluntat és "treballar per sectors" i poder compartir projectes de cada localitat per afavorir les polítiques juvenils.

Un altre dels aspectes rellevants de la trobada ha estat la situació crítica de la pagesia i la sequera que actualment pateix el país, una sequera "que no ha arribat del no res" i que consideren que cal tractar com un "problema estructural".

Les reunions entre alcaldes s'havien dut a terme anteriorment el 2019 a Lleida i el 2021 a Mollerussa. Aquesta ha estat la primera de la legislatura 2023-2027, un període en el qual volen augmentar la freqüència de trobades en pro del benefici conjunt de les comarques lleidatanes.