El Govern espanyol preveu millorar 123 quilòmetres de carreteres lleidatanes

El Ministeri de Transports hi destinarà 32,4 milions d'euros en diferents trams de l'A-2, LL-11, N-2, E-22, E-23 i E-25
Carretera de Tàrrega a Guissona ©Comarques
photo_camera Carretera de Tàrrega a Guissona ©Comarques

El Govern espanyol, en la seva darrera sessió del Consell de Ministres, ha aprovat una inversió per a millorar les condicions de les carreteres a la demarcació de Lleida. Es tracta d'un contracte per valor de 32,4 milions d'euros destinat a la conservació i explotació de 123,4 quilòmetres, dels quals 94 són d'autovia.

Les tasques previstes inclouen el manteniment rutinari i també millores en la vigilància de diversos trams de la xarxa viària, com l'A-2, LL-11, N-2, E-22, E-23 i E-25. A més, s'inclou la substitució de tanques de contenció deteriorades en alguns trams de l'A-2. 

Destaca l'èmfasi en la promoció de l'eficiència energètica i la reducció d'emissions

El contracte, que tindrà una durada inicial de tres anys, amb opcions de pròrroga de fins a dos anys addicionals i una altra addicional de fins a nou mesos, imposa requisits innovadors per als licitadors. Les empreses interessades hauran de calcular i incloure en les seves ofertes la petjada de carboni que generaran durant l'execució del contracte en cada tram.

Així mateix, es requerirà als adjudicataris que presentin un pla de descarbonització en els sis primers mesos de contracte, que inclourà mesures de reducció i compensació d'emissions. L'objectiu final és aconseguir un balanç neutre en carboni en un termini de cinc anys des de l'inici del contracte.