Inicien a Lleida un assaig amb persones amb Parkinson per a millorar la seva mobilitat

Redacció | Foto: IRBLleida

El Grup de Recerca de cures de salut (GRECS) de la Universitat de Lleida (UdL) i l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) inicia un assaig clínic amb persones amb Parkinson per a estudiar la seva manera de caminar mitjançant un programa d'entrenament d'exercici físic personalitzat. L'objectiu és entrenar aquelles situacions complexes per a les persones que pateixen la malaltia com per exemple passar per un pas de vianants amb molta gent a esquivar, per a capacitar-los. Les persones amb Parkinson que vulguin participar-hi ho podran fer durant 6 setmanes amb un programa totalment individualitzat i només cal que es posin en contacte amb l'equip investigador a través del correu [email protected].

La investigadora principal del projecte i professora de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la UdL, Helena Fernández Lago, ha explicat que les persones amb Parkinson presenten des de l'inici un "deteriorament cognitiu molt subtil" que es pot agreujar a mesura que avança la malaltia. Aquest deteriorament provoca que caiguin o es paralitzin quan executen diverses tasques a la vegada. Per això, l'assaig vol oferir un tractament per pal·liar aquestes situacions.

Els interessats es poden adreçar a l'equip investigador per correu electrònic però també a través del telèfon 973 70 24 64, o contestar el formulari que trobaran a http://www.irblleida.org/es/formulari-parkinson/

L'assaig és finançat per l'Instituto de Salud Carlos III del Ministeri de Ciència i Innovació i compta amb l'aprovació del Comitè d'Ètica d'Investigació Clínica de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

El grup de Recerca de Cures de Salut està format per infermeres i fisioterapeutes de la pràctica clínica dels Hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria de Lleida, i professorat de la UdL. Les principals àrees de recerca són l'envelliment saludable i actiu i els serveis sanitaris. El Grup participa en diferents projectes a escala nacional, europeu i internacional.