Jornada sobre “Ciberviolències masclistes” a la Subdelegació del Govern a Lleida

Foto: Subdelegació del Govern

La Subdelegació del Govern a Lleida va acollir ahir a la tarda la Jornada formativa sobre “Ciberviolències masclistes: tipus, caracterització i prevenció” a càrrec de Jorge Flores, especialista, fundador i director de PantallasAmigas. Aquesta entitat té com a objectiu defensar els drets de la infància i adolescència en el context digital i promoure un ús segur i saludable d’Internet i les xarxes socials.

La Jornada anava adreçada a entitats i professionals en intervenció social i educativa, així com a professionals d’organismes, entitats i associacions que treballen al voltant de la prevenció de les diferents formes de violència contra les dones. De forma presencial hi van participar una vintena de persones, mentre que també es va poder seguir a través a través del canal YouTube de la Delegació del Govern a Catalunya.

Aquesta Jornada formativa forma part del ventall d’activitats organitzades des de la Delegació del Govern a Catalunya i les subdelegacions catalanes i s’emmarquen dins de les actuacions del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere a través del qual el Govern d’Espanya treballa per eradicar aquesta xacra.

En la seva intervenció, Jorge Flores va detallar els diferents tipus de violència a través de las noves tecnologies i el seu ús com a instruments de control i assetjament cap a les dones i va assenyalar que “cal sensibilitzar en valors i drets humans perquè el dany online en matèria de violència masclista és igual o major que el que poden patir les dones en les formes físiques o psíquiques que coneixem”. Flores és autor de vàries publicacions i materials didàctics relacionats amb l’ús segur de les noves tecnologies, i també va destacar que “l’educació en igualtat és la clau” i també que “existeixen unes noves regles de joc imposades pel context digital i que, en conseqüència, és recomanable reconsiderar les estratègies i activar-ne algunes de noves”.

Per la seva banda, la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, va fer palès en l’acte de cloenda que aquest tipus de Jornades són necessàries perquè “la formació és essencial per comprendre els mecanismes a través dels quals es desenvolupen les noves formes de violència contra les dones, així com per conscienciar i prevenir”. Cunillera va posar èmfasi també en “la necessitat de l’educació dels i de les joves per prevenir aquesta violència, sobre tot en l’etapa de l’adolescència” i va insistir en que “en aquesta lluita hi hem de ser tots i totes, treballant de forma coordinada per a que no n’hi hagi “Ni Una Més””.