L’Associació Contra el Càncer a Lleida engega una campanya sobre el càncer de mama

L’entitat vol assenyalar amb diferents accions i punts informatius sota el lema El Rosa és més que un color que encara queda molt camí per recórrer en la prevenció i investigació sobre la malaltia

Imatge promocional de la campanya d'enguany sobre el càncer de mama ©AssociacióContraelCàncer
photo_camera Imatge promocional de la campanya d'enguany sobre el càncer de mama ©AssociacióContraelCàncer

L’Associació Contra el Càncer a Lleida commemorarà durant tot el mes d’octubre el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, que se celebra el 19 d’octubre, amb un seguit d’accions per tota la província amb la voluntat de visibilitzar la malaltia entre la població. El lema d’enguany és El Rosa és més que un color i busca connectar amb l’esperit del moviment als anys 90, quan va començar l’impuls a la recerca oncològica.

Entre el 17 i el 22 d’octubre s’estan duent a terme diferents taules informatives a les capitals de comarca i altres municipis on es difonen les diferents activitats de l’associació, així com la venda de productes solidaris.

Des de l’Associació Contra el Càncer recorden que, tot i les bones dades recentment, encara hi ha casos com el càncer de mama metastàtic amb un 25% de supervivència

Cartell del concert Corals contra el càncer de Linyola
Cartell del concert Corals contra el càncer de Linyola

Pel que fa a les activitats, s’han programat diferents conferències sobre el càncer de mama i l’alimentació durant la malaltia, un taller de col·locació de mocadors el 20 d’octubre a la seu de l’ACC a Lleida o una demostració d’autoexploració que tindrà lloc el 24 d’octubre al CAP de Mollerussa.

En l’àmbit cultural, destaca el concert Corals contra el càncer, que se celebrarà a Linyola el dissabte 21 d’octubre amb la participació de 10 corals lleidatanes, així com també el cor de l’escola municipal de música de Linyola. L’entrada es pot adquirir per 5 euros a diferents establiments del municipi i des de l’organització conviden als assistents a dur algun element de color rosa en la línia del lema d’enguany.