L’atleta Mireia Sosa guanya el premi territorial d’#EllasSonDeAquí i la Catigat

La plataforma esportiva de Manzanas Livinda-Grup Nufri ha premiat a l’ultrafondista establerta a Alpicat pel seu notable palmarès en el món de l’atletisme nacional i internacional

L'atleta Mireia Sosa a la meta de la cursa de la dona de salou ©Livinda
photo_camera L'atleta Mireia Sosa a la meta de la cursa de la dona de salou ©Livinda

L’ultrafondista Mireia Sosa ha estat reconeguda amb el setè premi especial del territori que #EllasSonDeAquí, programa de Manzanas Livinda per reivindicar l’esport femení de proximitat, entrega conjuntament amb la marxa ciclista Catigat del Pla d’Urgell. L’atleta, resident a Alpicat, està vinculada actualment al club Els Sitges de Burjassot i compta amb un ampli palmarès on destaca el campionat d’Espanya dels 100km amb rècord nacional, quatre vegades campiona de Catalunya de marató o una plata i un bronze al mundial de 100 km, entre moltes altres fites.

Sosa rebrà 2.000 euros de premi per a poder fer front a les despeses de material, desplaçaments i altres serveis professionals

Malgrat ser esportista d’elit, des de Livinda destaquen el fet que Mireia Sosa no viu de l’esport professional, ja que ha de compaginar les competicions d’alt nivell amb les classes d’educació física i entrenaments personals.

El patrocini d’aquest guardó és compartit al 50% per Catigat, amb l’euro solidari que aporta cada participant amb la seva inscripció a la cursa, i el 50% restant per Livinda-Grup Nufri amb el seu suport a l’esport femení amb #EllasSonDeAquí. Aquest projecte nascut el 2016 ha patrocinat prop d’una trentena d’equips i esportistes amb 137.637 € de finançament en sis convocatòries del programa.