522.000 usuaris de Lleida i Pirineu fan servir l’eConsulta com a alternativa presencial

Els professionals sanitaris també valoren positivament l’eConsulta, ja que els permet destinar més temps a les visites presencials, utilitzar altres modalitats de teleconsulta i contribuir a la reducció de la contaminació
Facultatiu en la consulta del CAP Onze de Setebre Lleida ©Salut
photo_camera Facultatiu en la consulta del CAP Onze de Setebre Lleida ©Salut

L’eConsulta és una eina de comunicació digital que facilita la interacció entre la ciutadania i els professionals d’atenció primària. Amb aquest recurs, es poden enviar consultes sobre temes que no requereixin una atenció presencial o urgent, en qualsevol moment i des de qualsevol dispositiu. Així, es poden resoldre dubtes, confirmar tractaments o fer un seguiment de la salut de l'usuari sense haver de desplaçar-te al CAP.

Aquesta eina s’ha consolidat a les regions sanitàries de Lleida i Alt Pirineu i Aran, on des del 2019 ha registrat més de 500.000 usuaris i gairebé 900.000 converses

El seu ús es va multiplicar durant la Covid-19 i continua sent molt utilitzat per la població. Els professionals sanitaris també valoren positivament l’eConsulta, ja que els permet destinar més temps a les visites presencials, utilitzar altres modalitats de teleconsulta i contribuir a la reducció de la contaminació.

L’eConsulta és un servei impulsat per la Regió Sanitària Lleida i la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, amb el suport del Departament de Salut. El seu objectiu és oferir una atenció sanitària més àgil, còmoda i eficient a la ciutadania.

Com s’hi pot accedir?

Facultatiu en la consulta d'Oliana ©Salut
Facultatiu en la consulta d'Oliana ©Salut

L’accés a l’eConsulta es fa a través de La Meva Salut amb l’autorització prèvia del profesional de medicina o infermeria d’atenció primària. En el moment que un ciutadà envia una eConsulta es genera una visita a l’agenda del professional de medicina o infermeria del centre de referència. En cas que es trobi absent, la consulta es deriva a un altre profesional. Quan el metge o metgessa o la infermera responen a la consulta, el pacient rep una notificació per correu electrònic. Les consultes s’arxiven en un historial accessible en qualsevol moment.

L'eina permet enviar arxius adjunts, com ara fotografies o altres documents, que es poden incorporar a la història clínica del pacient per decisió del professional sanitari.