La 3a edició del Títol d’especialització en Economia Social i Solidària de la UdL impulsat per Ponent Coopera serà virtual

Text: Redacció / Foto: Ponent Coopera

La tercera edició del curs d’especialització en Economia Social i Solidària homologat per la Universitat de Lleida (UdL) s’impartirà, del 16 de setembre al 25 de novembre, de manera totalment virtual degut a la situació actual provocada per la pandèmia de la Covid-19. Les inscripcions estan obertes a partir d’avui a la pàgina web de Ponent Coopera.

Aquesta nova modalitat en línia també permetrà que puguin realitzar el curs persones d’arreu de Catalunya que hi estiguin interessades, ja que en les edicions anteriors el públic estava més limitat al impartir-se presencialment a la Universitat de Lleida.

Una altra novetat d’aquesta tercera edició és que els alumnes hauran de realitzar un breu projecte al voltant de l’Economia Social i Solidària que presentaran en les últimes dues sessions del curs. Es preveu que les presentacions dels projectes puguin ser presencials a la UdL, sempre que sigui possible i respectant totes les mesures de seguretat establertes.

El curs està pensat per a un públic interessat en saber-ne més sobre economia social i solidària com per exemple les persones que ja participen de manera activa en cooperatives o entitats de l'ESS; els professionals d'administracions públiques locals o altres institucions que treballen en àmbits com processos d'intervenció comunitària, promoció de l'ocupació o l'impuls econòmic del territori; i els estudiants i graduats/des universitaris que busquen una especialització.

El nou curs d'economia social i solidària començarà el dia 16 de setembre i tindrà una durada de dos mesos, fins al 25 de novembre. El programa preveu una sessió de tres hores cada dimecres. La primera sessió anirà a càrrec de Josep Manel Busqueta, economista i pastisser, que emmarcarà el curs explicant el funcionament del sistema capitalista i la globalització dels mercats per entendre com l’economia social i solidària se situa com una alternativa a aquest sistema.

El professorat està format per 15 professionals i experts de diverses entitats i cooperatives amb una gran trajectòria en aquest àmbit com ara Jordi Garcia Jané, cooperativista a l’Apòstrof SCCL i un dels fundadors de la  Xarxa d’Economia Solidària (XES); Alfons Pérez, membre de l'Observatori del Deute en la Globalització; Mercè Botella, sòcia fundadora de Som Connexió; Elba Mansilla, sòcia de La Ciutat Invisible; periodistes com Laia Soldevila, editora al digital Crític i Laia Altarriba, responsable de comunicació de l'editorial Tigre de Paper; i professors de la Universitat de Lleida com Joserra Olarieta, doctor enginyer agrònom i professor Titular d'Edafologia i Química Agrícola; i Pere Enciso, professor d’Economia Aplicada, entre altres.

L'objectiu principal és construir un marc conjunt d'aprenentatge, formació i debat al voltant de l'Economia Social i Solidària (ESS). El curs segueix una metodologia que aposta per resseguir els elements claus de l’Economia Social i Solidària aportant alhora el marc teòric, la teoria aplicada necessària i la pràctica. La part pràctica consistirà en presentar, per part del professorat, les propostes concretes de producció de béns, serveis i relacions social alternatives, en cada àmbit/sector proposat.

Més informació a la web de Ponent Coopera.