La Plataforma en Defensa del Transport va anunciar dilluns una aturada que comença el 14 de novembre

Redacció | Foto: Albert Cadanet (ACN)

La patronal Foment del Treball espera que la vaga de camioners anunciada aquest dilluns per la Plataforma en Defensa del Transport no arribi a produir-se. En aquest sentit, el secretari general de l'entitat, David Tornos, ha assegurat que qui convoca l'aturada és un sector “molt minoritari”. “No són les grans organitzacions, que es van pronunciar dient que no secundaran la vaga”, ha apuntat en roda de premsa des de Barcelona. Tanmateix, ha instat a les administracions a assegurar el “subministrament a tot arreu” garantint que les empreses i treballadors que vulguin treballar amb normalitat ho puguin fer sense problemes.

Ahir, el Departament de Mercaderies del Comitè Nacional del Transport per Carretera (CNTC) va rebutjar en un comunicat la vaga de camioners. El CNTC, entitat privada que integra associacions de transportistes i d'activitats auxiliars i complementàries del transport per carretera, es va declarar “conscient” de les dificultats que “continuen patint” les empreses i els professionals del sector —principalment per la pujada del preu del combustible—, però considera que una aturada indefinida “no és la solució”.

No obstant això, la plataforma ha assegurat que la seva convocatòria ja ha sumat el suport d'altres sectors, com l'agricultura i la ramaderia. Aquesta primavera, els camioners van protagonitzar una aturada de vint dies que va acabar amb el govern espanyol rebaixant el preu del combustible i anunciant modificacions legals per evitar que el sector del transport treballi amb pèrdues.