La Plataforma Canal Viu i el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, signen un manifest en defensa de les banquetes arbrades del Canal d'Urgell i les seves séquies

Redacció | Foto: Canal Viu

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, va signar el nou Manifest de Canal Viu en defensa del patrimoni paisatgístic de les banquetes arbrades del Canal d'Urgell i les seves séquies, que l’entitat ha elaborat en motiu del seu cinquè aniversari.

La Xarxa d’Entitats locals de la Plataforma Canal Viu es va reunir amb el delegat de Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé, on li van expressar la permanent fragilitat que es troben les banquetes arbrades del Canal d’Urgell. Plantejant-li la necessitat d’una protecció real dels arbres per part de les administracions.

També han demanat mesures per evitar incendis intencionats a les banquetes, com els ocorreguts els darrers mesos a diversos trams del Canal. Així mateix, com un major control de la crema de rostolls incontrolats que acaben afectant les banquetes arbrades, autèntics refugis de vida i biodiversitat en un territori mancat de vegetació natural.