L'alcalde d'Alfarràs, Joan Carles Garcia (Junts), deixa l'escó al Parlament per centrar-se en la gestió municipal

L'alcalde d'Alfarràs (Segrià), Joan Carles Garcia (Junts), ha anunciat aquest dimarts que deixarà la seva acta de diputat al Parlament de Catalunya amb l'objectiu de centrar-se plenament en la gestió municipal, davant la dificultat de compatibilitzar ambdues tasques.

"He decidit prioritzar l'alcaldia perquè crec que el meu compromís és amb el meu municipi i vull prioritzar aquest compromís amb el meu poble i amb la meva consciència", ha explicat Garcia. El substituirà l'advocada pallaresa Jeannine Abella, que ocupava el sisè lloc a la llista de Junts per la circumscripció de Lleida a les eleccions celebrades el 14 de febrer del 2021. Abella prendrà possessió com a diputada en el Ple del Parlament previst per al 25 de gener.

Joan Carles Garcia ha assenyalat que, després d'un any al Parlament, ha pogut comprovar que no pot compatibilitzar ambdues responsabilitats amb la intensitat que requereixen. Per això, ha optat per dedicar-se plenament a l'alcaldia en aquest any i mig que queda fins a les pròximes eleccions municipals. "Ara mateix és allò que realment em motiva i el que em va encoratjar a entrar en política", ha dit l'alcalde d'Alfarràs.

Jeannine Abella ocuparà l'escó que deixarà Garcia. L'advocada pallaresa s'ha mostrat molt satisfeta "per l'honor que suposa ser diputada", una tasca que Abella assumeix "amb una gran responsabilitat", per "estar a l'altura de la bona feina feta per Joan Carles García" que, segons ha dit, "ha deixat el llistó molt alt".

Abella és advocada de professió amb despatx propi i és la segona diputada de Junts per Catalunya que forma part de les terres l'Alt Pirineu i Aran, juntament amb el diputat i vicealcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega.