Les fleques de l'Estat aturen la seva activitat per denunciar l'encariment de l'energia i les matèries primeres

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

Els forns de pa de l’Estat avui, 28 d'octubre, han fet una aturada energètica de 15 minuts per denunciar la crisi que viu el sector, per l’encariment del preu de l’energia i de les matèries primers, i per reclamar a les administracions mesures que realment facin baixar el preu de la factura de la llum.

Ester Martí, encarregada del forn Castellets de Tàrrega, ha remarcat que aquest només és el primer pas que fan “És una cosa simbòlica, no es notarà tant, però quan aturem els forns de veritat sí que es notarà, i no crec que tardi gaire a passar”. Martí també ha afegit que oficialment a Catalunya s'han adherit a l'aturada altres gremis com els carnissers, els peixaters, els herbolaris o diverses associacions de comerç.

Segons l'ACN el sector denuncia que no els surten els números. “No podem generar tants diners com costa la llum”, explica la presidenta del Gremi de Forners de Lleida, Pilar Marqués, que qualifica la situació “d’insuportable” i diu que diversos associats ja han abaixat la persiana per l’increment de l’energia. També afegeix que és inviable traslladar aquest augment al consumidor, ja que llavors es quedarien sense clients.

L’acció, coordinada per la Confederació estatal de flequers, CEOPPAN, sota el lema ‘Sense llum no hi ha pa’, apel·la les administracions perquè plantegin mesures per reduir el preu de l’energia.