Les presons i els centres de justícia juvenil recuperen la vida anterior a la pandèmia amb l'eliminació dels grups bombolla

Foto: Govern.

Els centres penitenciaris i els centres educatius de justícia juvenil de Catalunya ja han reprès la vida ordinària d’abans de la pandèmia.

Els departaments de Justícia i Salut han previst deixar d’aplicar totes les mesures que es van adoptar per evitar la propagació dels contagis per covid entre les persones internes, com ara els grups bombolla. Només es manté l’obligatorietat de la mascareta en espais tancats.

A partir d’ara les persones internes que siguin positives ‒asimptomàtiques o amb símptomes lleus‒ no han de romandre aïllades a les seves cel·les o, en el cas dels centres educatius, a les seves habitacions. Només han d’evitar el contacte amb les persones vulnerables i dur la mascareta en totes les situacions durant set dies.

Tampoc es faran més cribratges, ni proves diagnòstiques, a excepció de les persones que presentin símptomes greus o que necessitin més supervisió mèdica, com ara les dones embarassades, els immunodeprimits o els majors de seixanta anys.

A mesura que les unitats covid quedin buides, es tancaran, tot i que es mantindran en reserva les dels centres penitenciaris Brians 2, Puig de les Basses i el centre educatiu l’Alzina.

La mascareta ja no és obligatòria en espais exteriors; professionals, visitants i interns n’han de fer ús només als espais interiors, en aquesta nova etapa.